1 vjet e 3 muaj burg për anesteziologun që shpërndau video në TikTok

 

Anesteziologu Valton Dervishi nga Gjinekologjia e Tetovës që shpërndau video në TikTok u dënua me 1 vjet e 3 muj burg. Në Gjykatën Themelore të Tetovës sot filloi gjykimi, pasi ai incizoi dhe publikoi drejtpërdrejt video në TikTok të pacienteve nga Gjinekologjia e Spitalit të Tetovës. Ai e pranoi veprën e kryer dhe për të njëjtën kërkoi falje.

Dervishi i pyetur nëse i kupton veprat për të cilat akuzohet, tha se e kupton akuzën.

“I pranoj veprat penale dhe pendohem për atë që kam bërë”, tha Dervishi i cili sqaroi se nuk ka qenë më parë i akuzuar.

Më pas u thanë fjalët përfundimtare.

Nga ana e Prokurorisë ku deklaruan që gjyqi të merr parasysh gjendjen faktike, të shihen të gjitha rrethanat tjera dhe të merret parasysh se i akuzuari e pranoi veprën.

Avokati Dragisha Ivanovski, theksoi që të shihen të gjitha rrethanat lehtësuese që parashihen.

Ndërkaq, anesteziologu tha se pajtohet me atë që deklaroi avokati i tij dhe kërkoi falje me arsyetimin se veprën nuk e ka bërë me tendencë dhe për ndonjë përfitim. Ai tha se në paraburgim e ka të vështirë për shkak të gjendjes shëndetësore.

Më pas gjykatësi Nazif Ilijazi njoftoi se vendimi do të shpallet sot në ora 11:30.

Të pranishëm në seancën gjyqësore ishin dëshmitaret Daniella Simjanovska, MeralRexhepi dhe Luljeta Rexhepi. Ndërsa munguan dëshmitarët Pëllumb Vela dhe Sezgin Dervishi. Mirëpo ata nuk u morën në pyetje pasi Dervishipranoi veprën.