Hoxha: Nuk do të lejojmë që individët të përfitojnë politikisht në kurriz të kultivuesve

0
161

Nuk do të lejojmë që individët të përfitojnë politikisht në kurriz të kultivuesve si dje, tha sot ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Arjanit Hoxha.

Hoxha përsëriti se ndërsa ai drejton ministrinë, nuk do të ketë politikë bujqësore dhe prodhuesit nuk do të ndahen në baza të tilla. Ai beson se blerja e rrushit do të funksionojë pa probleme dhe pret që të gjitha kantinat e verës të respektojnë çmimet e dakorduara: 11 denarë për “Smederevka” dhe 13 për “Vranec”.

Përgjithësimi i kultivuesve nuk është i saktë dhe është i gabuar. Nëse politikanë të caktuar, pra kryetarë bashkish, ishin të pakënaqur, sepse nuk arritën në atë që kishin planifikuar, më vjen vërtet keq që ata donin të përdornin dhimbjen e kultivuesve për të fituar pikë politike. E thashë në fillim, e them tani – ndërsa unë drejtoj Ministrinë, nuk do të ketë politikë në bujqësi, jo vetëm kultivuesit do të ndahen, por edhe të gjithë prodhuesit e tjerë sipas ngjyrave politike. Më vjen keq që disa politikanë nuk e kanë kuptuar ende, madje po përpiqen të marrin një mandat tjetër kryetar bashkie në kurriz të prodhuesve. Më falni, sepse e vlerësoj kryetarin e Kavadarcit si mikun tim. Nuk e kuptova se çfarë po ndodhte atë ditë. Por, me urgjencën time, kultivuesit u pranuan në menaxhimin e “Tikves” për të folur dhe menjëherë pasi filloi blerja,

Hoxha tha se është në komunikim të vazhdueshëm me kultivuesit dhe asgjë nga premtimi nuk është jashtë fushës së asaj që është diskutuar.

Është e vërtetë që kam biseduar me kantinat për një çmim më të lartë se vitin e kaluar dhe është e vërtetë që kantinat më të mëdha e respektojnë atë. Ka disa që nuk e respektojnë, kështu që thirra një takim vetëm me bodrumet të Mërkurën, për të diskutuar pse është kështu. Duke qenë se jemi ende në fillim, normalisht shumica e bodrumeve ende nuk kanë filluar me shpengimin. Prandaj, për mua, është e pakuptueshme të bësh një përpjekje për të përfituar politikisht në kurrizin e kultivuesve në fillim të blerjes, theksoi ministri.

Sipas tij, dje, ata që kishin rrush të mirë dhe blerja e të cilëve ishte rënë dakord, ia dorëzuan “Tikves”.

Unë mendoj se shpengimi do të bëhet pa probleme. Bazuar në informacionin nga terreni dhe cilësinë e rendimentit, pres që të mos mbetet as një kilogram rrush, dhe të mërkurën, përveç bodrumeve që blejnë, pres që të tjerë të bashkohen dhe t’u përmbahen çmimeve, 11 denarë për “smederevka” dhe 13 për “Vranec”. Ne jemi duke vëzhguar vigjilent dhe me kujdes situatën, nëse është e nevojshme ne do të veprojmë si shtet. Por, puna ime si ministër është të vendos rendin midis kultivuesve dhe blerësve, në mënyrë që shteti të mos ketë nevojë të ndajë fonde të mëdha për këtë degë çdo vit. Nëse është e nevojshme, do ta bëjmë, por nëse nuk është, nuk do të lejojmë përmes përpjekjeve si pardje, të përfitojmë politikisht mbi kurrizin e kultivuesve, tha Hoxha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here