Interesim i lartë për vaksinim, vetëm dje janë vaksinua mbi 13 mijë persona

0
144

Deri tani në Maqedoninë e Veriut janë aplikuar gjithsej 1.411.735 doza të vaksinës. Në pikat e vaksinimit nëpër shtet dhe në terren janë vaksinuar gjithsej 763.965 qytetarë.Vetëm gjatë ditës së djeshme, janë vaksinuar gjithsej 13.493 qytetarë, kurse dozën e parë të vaksinës e kanë pranuar 2.057 persona, kurse janë rivaksinuar 647.769 persona.“Me numrat e fundit, 55% e popullsisë mbi 40 vjeç kanë pranuar së paku një dozë të vaksinës dhe 30% e popullsisë mbi 18-39 vjeç janë vaksinuar me së paku një dozë të vaksinës”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Shëndetësisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here