-0.2 C
Skopje

Shaqiri: “Jemi të përkushtuar për të përshpejtuar transformimin digjital”

“Ministria e Shoqërisë Informatike dhe e Administratës (MSHIA), në koordinim të plotë me kabinetin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, ka vendosur objektivat e saj në procesin e digjitalizimit të vendit. Synojmë që të promovojmë edhe masa të mëtejshme për të ndihmuar sektorin e IT-së, në mënyrë që ky sektor të mund të vazhdojë rritjen e tij pa asnjë pengesë”, theksoi ministri i MSHIA-së, Dr.Jeton Shaqiri, në fjalimin hyrës në “online” Forumin Rajonal për Inovacione i organizuar nga Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacioneve (ITU) për Evropën, me temë: “Zhvillimi i ekosistemeve inovative digjitale që përshpejtojnë transformimin digjital të sektorëve kryesorë”, me mbështetje të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe të Administratës.
“Transformimi digjital mund të nxisë inovacionin dhe rritjen e produktivitetit në shumë aktivitete, transformon shërbimet publike, dhe rrit mirëqenien, duke qenë se informacioni, njohuritë dhe të dhënat bëhen më të thjeshta. Inovacioni dhe sipërmarrësia në sektorin e TIK-ut njihen si mjet bazë për krijimin e vendeve të punës dhe zhvillimin ekonomik në Maqedoninë e Veriut. I njëjti trend vlen edhe për vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor”, potencoi në fjalimin e tij ministri Shaqiri.
Ministri Shaqiri, gjithashtu e ritheksoi përkushtimin e MSHIA-së dhe të Qeverisë në procesin e digjitalizimit dhe të inovacioneve dhe njëkohësisht shprehu mirënjohjen e thellë për mbështetjen dhe ndihmën e vazhdueshme të ofruar nga Bashkimit Evropian.

Ky takim i grumbulloi të gjitha palët e interesit, përfaqësuesit qeveritarë dhe sipërmarrësit nga e gjithë Evropa, për të shkëmbyer ide dhe për të biseduar në kontekst të ekosistemeve inovative digjitale, të cilët e përshpejtojnë transformimin digjital në sektorët kryesorë.

Marketing

TË FUNDIT

Bekteshi:RMV bën tranzicionin e parë energjetik si shembull për vendet e Ballkanit Perëndimor

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi prezantoi aktivitetet e ndërmarra në fushën e energjetikës në Maqedoninë e Veriut në Mbledhjen e 19-të të Këshillit të...

Besimi: Sistemi tatimor më efikas dhe më i drejtë për rritje të qëndrueshme dhe të përshpejtuar

Ministria e Financave së bashku me Drejtorinë e të Ardhurave Publike vazhdojnë të punojnë në ndërtimin e një sistemi tatimor më efikas dhe më...

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...