Shilegov së bashku me qytetarët në një paradë biçikletash nëpër Shkup

0
125

Shumë qytetarë me biçikleta iu bashkuan paradës së madhe të biçikletave që nisi sot në rrugët e Shkupit, me rastin e Ditës pa Makina – 22 Shtatori dhe përfundimit të Javës Europiane të Lëvizshmërisë 2021. Parada, ku mori pjesë edhe kryetari Petre Shilegov, nisi nga parku “Ibni Pajko” vazhdoi nëpër rrugët e qytetit deri në vijën e finishit, Parkun e Qytetit ku u zhvillua edhe një llotari dhe ngjarje muzikore.

Qyteti i Shkupit këtë vit për herë të 11 u bashkua me qytetet që shënojnë Javën Evropiane të Lëvizshmërisë me një axhendë të pasur të mbushur me përmbajtje cilësore për të promovuar ecjen, çiklizmin dhe përdorimin e transportit publik si forma të qëndrueshme të lëvizshmërisë urbane. Në periudhën nga 16 deri në 22 shtator brenda kësaj jave u organizuan një sërë ngjarjesh – u mbajtën disa punëtori në internet me studentë nga arsimi fillor dhe i mesëm për të promovuar masat për të arritur lëvizshmëri të qëndrueshme urbane, dhe disa aktivitete u organizuan për të promovuar zhvillimin në rrjet të shtigjeve të biçikletave dhe këmbësorëve në qytet i cili po rritet mesatarisht me rreth 14 km në vit, kështu që rrjeti i biçikletave në Shkup këtë vit tejkaloi 110 km.

Këtë vit, tema e Javës Evropiane të Lëvizshmërisë është “Të Sigurt dhe të Shëndetshëm me Lëvizshmëri të Qëndrueshme”, dhe festimi i saj përfshiu mbi 2.700 qytete nga mbi 50 vende të Evropës dhe botës.

Fushata e këtij viti, e organizuar nën moton “Lëvizni në mënyrë të qëndrueshme, qëndroni të shëndetshëm”, synon t’i japë haraç trajtimit të pandemisë KOVID-19 dhe të hedhë një dritë të ndryshme mbi mundësitë që kanë dalë nga kjo krizë e paparë shëndetësore. Qytetet në të gjithë botën kanë krijuar përgjigje krijuese ndaj pandemisë, kjo është arsyeja pse këtë vit, Java Evropiane e Lëvizshmërisë feston qëndrueshmërinë e qyteteve dhe arritjet e tyre në një përpjekje për të kapërcyer krizën sa më pa dhimbje të jetë e mundur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here