Truprojat e kandidates së VMRO-së, Danella Arsovska shtyejn me të keq gazetarin që po i bënte pyetje

0
0

Gjatë nënshkrimit të sotëm të Kodit për Zgjedhje të Drejta, i cili u zhvillua në ambientet e Qytetit të Shkupit, një incident ndodhi pasi kandidatja e pavarur për kryetare Danela Arsovska iu drejtua gazetarëve .

Arsovska, e cila u vonua 40 minuta në aktin e nënshkrimit, më vonë iu drejtua gazetarëve dhe lejoi pyetje gazetareske, por jo ato që nuk i pëlqyen.

Gjegjësisht, pasi gazetari Sashe Ivanovski – Politiko i bëri pyetje në lidhje me angazhimin e saj politik dhe shoqëror, kandidatja Danela Arsovska u largua nga foltorja dhe ndërpreu konferencën për shtyp. Gazetari Ivanovski u përpoq të merrte një përgjigje për pyetjet e tij, por u shty në mënyrë të vrazhdë nga truprojat e Arsovskës.

I bëra tre pyetje shtypit që nuk i pëlqyen dhe ajo fjalë për fjalë iku. Unë shkova pas saj për ta pyetur dhe dy persona më rrethuan dhe më goditën me bërryla, dhe ajo shikoi dhe nuk i ndaloi. Si gazetar, ndiheni të kërcënuar në një situatë të tillë, nuk e dini nëse truproja do t’ju godasë. Me Mickovski, për shembull, kurrë nuk kam pasur një problem të tillë. Unë do të reagoj ndaj këtij incidenti ndaj SHGM -së dhe OSBE -së, na tha Ivanovski kur i kërkuam të komentonte rastin.

Ne gjithashtu kërkuam një koment nga kandidatja për kryetare Danela Arsovska. Përfaqësuesja e saj për mediat, Hristina Paneva, iu përgjigj thirrjes.

– Situata nuk ishte e tillë që zonja Arsovska nuk donte t’i përgjigjej gazetarit. Ajo iu përgjigj të gjitha pyetjeve të tij, ishin tre ose katër në konferencën për shtyp. Na u desh të largoheshim nga shtypi sepse ishim vonë për një takim. Unë u përpoqa të flisja me të, ta drejtoja që të dërgonte pyetje të tjera me e-mail, por ai nuk donte. Unë mendoj se ne i dhamë atij hapësirë ​​të mjaftueshme. Për ne është e rëndësishme që gazetarët të jenë të kënaqur. “Danela nuk ka siguri, dhe njerëzit që ishin me ne ishin një fotograf, një përgjegjës për mediat sociale dhe një nga të afërmit e saj,” tha Paneva për Sloboden Peçat.

Ajo shtoi se gazetari Ivanovski, nëse mendon se është sulmuar, ka të drejtë të ankohet tek institucionet dhe se institucionet duhet të jenë në shërbim të të gjithë qytetarëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here