2.8 C
Skopje

Edhe tre ditë për t’u regjistruar

Në përfundim me ditën e djeshme janë regjistruar 1 540 301 amvisëri dhe sotme deri në orën 12:00 janë regjistruar gjithsej 1.395.000 qytetarë, mbi 435.000 amvisëri dhe 670.988 banesa.
Sot është dita e 23-të e Regjistrimit 2021 dhe deri në fund të mbesin edhe tre ditë aktivitete të regjistrimit.

Mundësia për vetëregjistrim të personave jashtë vendit, ndërkaq, deri tani e kanë shfrytëzuar – 197 033 qytetarë të diasporës.

Përveç në shtëpitë e tyre, qytetarët mund të regjistrohen edhe në pika të caktuara në komunat e tyre që i hapi Entit Shtetëror i Statistikës. Lokacionet për regjistrim janë në dispozicion në linkun e ESHT: https://popis2021.stat.gov.mk/Upatstva/SpisokNaKPRzaPopisuvanje.pdf

Autoritetet u bëjnë thirrje qytetarëve ta përmbushin detyrën e tyre qytetare dhe ligjore dhe të regjistrohen. Apel dërgoi edhe kryeministri Zoran Zaevi, i cili dje së bashku me familjen u regjistrua në shtëpinë e tij në Strumicë.

“Pas 20 viteve, më në fund shteti ynë do të marrë të dhëna relevante dhe aktuale të cilat cilat më tutje do të jenë bazë për krijim e politikave relevante të cilat në tërësi përputhen me nevojat e qytetarëve. Që ky operacion të jetë plotësisht i suksesshëm mbetet edhe më tej apeli t’i prisni regjistruesit dhe përmes në procedure të thjeshtë dhe për një kohë shumë të shkurtër çdo qytetar ta japë kontributin e tij dhe me këtë të kemi regjistrim të suksesshëm si garanci për një të ardhme të sigurt dhe të parashikueshme për të gjithë ne”, apelon Zaevi.

Regjistrimi i popullsisë, amvisërive dhe banesave në Republikën e Maqedonisë së Veriut, i cili zyrtarisht filloi më 5 shtator dhe do të zgjasë deri më 30 shtator.

Marketing

TË FUNDIT

Bekteshi:RMV bën tranzicionin e parë energjetik si shembull për vendet e Ballkanit Perëndimor

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi prezantoi aktivitetet e ndërmarra në fushën e energjetikës në Maqedoninë e Veriut në Mbledhjen e 19-të të Këshillit të...

Besimi: Sistemi tatimor më efikas dhe më i drejtë për rritje të qëndrueshme dhe të përshpejtuar

Ministria e Financave së bashku me Drejtorinë e të Ardhurave Publike vazhdojnë të punojnë në ndërtimin e një sistemi tatimor më efikas dhe më...

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...