Bartës liste i LSDM në Tetovë, Ilija Dimitrievski: Filluam projekte që nuk ishin prekur me dekada

0
325

LSDM sonte në qendër të Tetovës ka mbajtur tubim parazgjedhor ku janë prezantuar kandidati për kryetar komune Hamdija Elezoviç, bartësi i listër për këshilltar Ilija Dimitrievski. Të pranishëm në tubim ishin kryeministri Zaev, zëvendëskryeministri Bytyqi e shumë funksionar të tjerë.

Në vazhdim ju sjellim fjalimin e Dimitrievskit:

Më lejoni në emrin tim dhe në emrin tuaj të përshëndes të gjithë mysafirët në tribunën e sotme të LSDM -së dhe koalicionit Më e mira për komunën time, mirë se erdhët në Tetovë!

Përshëndes doktorin e respektuar Hamdija Elezovic, kryetarin e ardhshëm të Komunës së Tetovës!

Dhe përshëndes njeriun, i cili është mik i çdo anëtari dhe aktivisti të LSDM -së, udhëheqësi që udhëheq me shembull, kryetarin e LSDM dhe Kryeministri Zoran Zaev!

Miq të dashur, dua të ndaj me ju, një jubile shumë të rëndësishëm për mua, sot është saktësisht një vit që kur u bëra kryetar i LSDM Tetovë, dhe a ka ndonjë nder më të madh sesa të festoj jubileun së bashku me të gjithë ju sonte!

Në 365 ditët e kaluara, dhe në 4 vitet e fundit, ne arritëm të bëjmë projekte të mira për Tetovën, për të cilat kishim mbështetjen e qeverisë qendrore.

Kjo Qeveri e LSDM -së ka investuar në Tetovë aq sa asnjë qeveri tjetër nuk ka investuar më parë.

Filluam gjëra që nuk ishin prekur me dekada, kishin dështuar, ishin shkatërruar, Tetova ishte lënë në gjendje shumë të keqe …

Filluam me një rindërtim të plotë të rrugës Goce Dellçev, pjesës së vjetër të qytetit, vendit ku filloi të përhapet Tetova, nuk e lamë mënjanë.

Ne arritëm të merrnim ndërtimin e një pishine të mbyllur.

Për herë të parë në Tetovë, ne po realizojmë idenë e urbanistëve për një Tetovë me 3 bulevarde të mëdha, bulevardi Industrial pranë Qendrës Sportive u zgjerua, bulevardi Blagoja Toska po depërtohet në të dy anët.

Është rindërtuar rruga Tetovë – Kodra e Diellit.

Aktivistët dhe qytetarët iu bindën dhe Mali i Sharrit u shpall park kombëtar.

Kompania e Transportit Publik u krijua dhe filloi të funksionojë, autobusët lëvizin çdo ditë.

Rrugët Gjoce Stojceski, Murat Baftijari, Jane Sandanski, Ivo Lola Ribar dhe shumë të tjera u rindërtuan.

Shkollat ​​u rinovuan dhe u pajisën, kopshtet u rinovuan dhe u hap një Qendër për Zhvillimin e Fëmijërisë së Hershme.

E gjithë kjo është një fakt dhe e dukshme, dhe është bërë tani, me mbështetjen dhe mandatin e kësaj Qeverie të LSDM -së!

Të dashur miq, më lejoni t’ju drejtohem sonte jo si kryetar i LSDM Tetovë, as si bartës i listës së këshilltarëve, por si person, bashkëqytetar juaj i cili është i vetëdijshëm për problemet me të cilat përballemi të gjithë.

Përmes bisedave me qytetarët, me të rinjtë, me pensionistët, në rrugë, në lagje në çdo pjesë të Tetovës, ne vazhdimisht dëgjojmë problemet që i mundojnë qytetarët.

Sa më mirë të organizohet secila lagje, sa më e ndërmjetësuar të jetë secila vendbanim, aq më e mirë do të jetë komuna jonë.

Për të gjitha këto, kam nderin të kontribuoj edhe më aktivisht në Tetovë, këtë herë si mbajtëse e listës së këshilltarëve.

Tetova si qytet, humbi shumë kohë dhe shumë shanse për zhvillim.

Ky qytet meriton të jetë një vend ku ndërtohet lumturia personale e shumë familjeve.

Tetova duhet të jetë një qytet që do të njihet nga identiteti i tij autentik.

Kjo përfshin miratimin e një moratoriumi për ndërtesat e larta në zonën e qendrës së qytetit dhe kujdes të veçantë për pjesën e vjetër të Tetovës.

Investimi në zanate nënkupton lidhjen me zanatet e vjetra dhe traditat e hotelierisë të qytetit.

Në zhvillimin e qytetit, është i nevojshëm një zgjerim urban i standardizuar, horizontal në drejtim të Shkupit.

Kjo do të përfshijë planifikimin standard të një pjese të re të qytetit, e cila do të ketë ndërtesa banimi, garazhe shumëkatëshe me infrastrukturë të zbukuruar.

Qëllimi është që Tetova të bëhet një qytet, në të cilin ka një hapësirë ​​dinjitoze për të jetuar dhe vepruar.

Ne e shohim Tetovën si një qytet të gazifikuar, i cili do të sigurojë qasje në energji të përballueshme, të sigurt dhe moderne.

Për shërimin nga uricidi dhe bllokimet e hapësirës, ​​përparësia jonë do të jetë rritja e sipërfaqeve të gjelbra.

Brenda administratës, do të krijohet një sektor i cilësisë së ajrit, ku do t’i kushtohet vëmendje kujdesit serioz për sjelljen e përgjegjshme shoqërore ndaj ajrit të qytetarëve dhe kompanive.

Komuna gjithashtu do të fokusohet në zhvillimin e sektorit komunal të zhvillimit ekonomik lokal.

Ngritja e kapaciteteve të sektorit, trajnimi dhe edukimi i mëtejshëm i burimeve njerëzore.

Kjo do të mundësojë monitorimin dhe zbatimin aktiv të projekteve të reja dhe përdorimin e duhur të fondeve evropiane për zhvillimin lokal.

Tetova është një tablo e multikulturalizmit në vendin tonë.

Si një qytet i esnafëve të njerëzve, kujdesi është i nevojshëm nga vetëqeverisja lokale.

Tetova jonë duhet të jetë këtu për çdo qytetar, dhe çdo qytetar duhet të jetë Tetovë, kjo është mënyra e vetme që ne mund të kundërshtojmë çdo ndarje!

Synimi ynë nuk është vetëm të përmirësohemi, por të ofrojmë më të mirën dhe të realizojmë më të mirën në Tetovë.

Ne kemi sfida të mëdha para nesh, zhvillimin e infrastrukturës, zhvillimin e një administrate transparente komunale, shërbimet cilësore dhe institucionet publike cilësore publike për arsimin dhe kulturën.

Prandaj ne ofrojmë programin më të mirë, më të mirë me një plan të qartë për zhvillimin e komunës së Tetovës, me të cilin në katër vitet e ardhshme ne realizojmë projekte që janë prioritetet tona.

Këta njerëz, me mbështetjen tuaj, në mandatin katërvjeçar këshillues, do të zbatojnë projekte zhvillimore jen dhe qytet i suksesshëm.

Ne e dimë saktësisht se cilat janë problemet, dhe ne parashikojmë zgjidhjet për ato probleme në programin tonë.

1. Ndërtimi i garazheve dykatëshe në zonën e qendrës së qytetit,
2. Rindërtimi i plotë i ndërtesës Shtëpia e ARM -së, tani ndërtesë për objektet administrative të Muzeut të rajonit të Tetovës dhe përshtatja e një pjese të ndërtesës si qendër kulturore rinore.
3. Zgjerimi i dhomave shtesë, klasave të shkollës fillore Bratstvo Migjeni në rrugën Boris Kidric.
4. Instalimi i një kulmi të gjelbër me rregullim hortikulturor të të gjitha ndërtesave të institucioneve publike ku ka mundësi të tilla.
5. Subvencionimi i qytetarëve për prokurimin e instalimeve diellore për prodhimin e energjisë elektrike, për prokurimin dhe instalimin e kondicionerëve inverter për 2000 familje, dhe për prokurimin e biçikletave elektrike dhe skuterave si një masë eko për 3000 aplikantë.
8. Krijimi i një shërbimi sniffer dhe gjetja e një zgjidhjeje të përshtatshme për qentë endacak.
Dhe shumë projekte të tjera.

E gjithë kjo meritohet nga brezat tanë të ardhshëm … brezat tanë të ardhshëm … meritojnë më të mirën për Tetovën!

Kemi më të mirën për Tetovën, kemi listën më të mirë të këshilltarëve, kemi kandidatin më të mirë për kryetar komune!

Ju siguroj, ne do të punojmë ndershmërisht, me ndërgjegje, me përgjegjësi dhe përkushtim, për të realizuar të gjitha projektet që do të rikthejnë shkëlqimin e Tetovës, do të kthejnë shpirtin e Tetovës!

Sonte jemi këtu për të kërkuar mbështetje nga të gjithë ju për promovimin e suksesshëm të projekteve tona, të cilat duam t’i zbatojmë këtu në qytetin tonë.

Jam i bindur se të gjithë së bashku, të bashkuar dhe të bashkuar, me guxim dhe me dinjitet, ne mund të kemi sukses në luftën për më të mirët në Tetovë.

E gjitha varet nga ne!

A duam që fëmijët tanë të rriten në një qytet të sigurt, të pastër dhe modern, të jenë më të mirët apo do t’i lejojmë ata të bëjnë improvizime në Tetovë?

Ne kemi mundësinë të zgjedhim më të mirën!

Prandaj, të gjithë së bashku, më 17 tetor, të rrumbullakosim numrin 12, të shkojmë në zgjedhje për më të mirët për Tetovën!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here