7.8 C
Skopje

Arifi: Teatri dhe Biblikoteka e Tetovës me objekt modern

Deri në fund të vitit 2025 Tetova do te ketë objekt të ri të Teatrit dhe Bibliotekës. Drejtori i Qendrës për kulturë Arlind Huseini dhe kompanitë e përzgjedhura për realizimin e punëve ndërtimore sot nënshkruan kontratën për realizimin e fazës së dytë dhe të fundit për ndërtimin e këtij objekti.

Drejtori Arlind Huseini u shpreh se projekti i ndërtimit të Teatrit dhe Bibliotekës në Tetovë është një ndër projektet më madhështore si nga puna e realizimit ashtu edhe për nga kostoja e ndërtimit. Një angazhim maksimal si institucion kemi arritur të finalizojmë të gjitha procedurat për realizimin e punimeve, tha Huseini.
“Për fazën e dytë të interierit shpallëm prokurorim publik me procedurë të hapur ndërkombëtare duke respektuar të gjitha afatet ligjore. Si ofertues më i volitshëm për realizimin e punimeve nga prokurorimi publik është zgjedhur grupi ofertuesve NB Kompani – Tetovë dhe Pellagonia Gostivar me të cilën sot zyrtarisht do të lidhet edhe marrëveshja për fillimin e punimeve. Po ashtu në rrjedhë e sipër është edhe procedura për zgjedhjen e mbikëqyrësit i cili do të bëjë mbikëqyrjen e realizimit të punimeve. Mjetet për realizimin e projektit janë të siguruara me vendim të Qeverisë të RMV-së përmes Programës së Ministrisë së Kulturës. Pagesa e realizimit do të bëhet në faza deri në fund të vitit 2025 që është edhe viti i fundit ku duhet të përfundohet i gjithë projekti”, tha drejtori Huseini.
Kryetarja aktuale e Komunës së Tetovës dhe njëherë kandidate për kryetare të Komunës nga BDI, Teuta Arifi tha se sot është një ditë shumë e veçantë jo vetëm për kulturën por për qytetin e Tetovës në përgjithësi.

“Ashtu siç parashikohet deri në përfundim të vitit 2025 i gjithë ky projekt të jetë i përfunduar. Qyteti i Tetovës gjithmonë e ka merituar të ketë institucione kulturore, institucionet që janë në funksionim të sipër por që kanë pasur nevojë për një shtëpi ashtu siç e meritojmë për nga kualiteti që prodhohet si kulturë në Tetovë. Ju falënderojë të gjithëve për angazhimin dhe aktivitetin si dhe mbështetjen e vazhdueshme të Qeverisë që ka arritur të sigurojë mjetet e nevojshme për përfundimin e këtij projekti. Të gjithë punonjësve të teatrit, artistëve, lexuesve u urojë të kenë sa më shumë vepra artistike dhe sa më shumë suksese për të përfaqësuar qytetin e Tetovës brenda dhe jashtë vendit”, tha zonja Arifi.

Marketing

TË FUNDIT

Ali Ahmeti: Unaza e Kombit Tiranë – Shkup – Prishtinë, shumë shpejt realitet!

Lideri i BDI-së në Maqedoninë e Veriut, Ali Ahmeti ka komentuar vendimin e Gjykatës Kushtetuese me të cilin i jepet dritë jeshile angazhimit të...

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompani numër 1 me fitim në evenimentin TOP 100

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompania numër 1 me fitim në evenimentin e TOP 100 kompanive më të suksesshme e organizuar...

Grubi: Gjykata kushtetuese jep dritë të gjelbër për koridorin 8 dhe 10

Zëvendës kryeministri i parë dhe ministër për Sistem politk dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive Artan Grubi sot nëpërmjet rrjetit të tij në Facebook dha një...

Qeveria shkarkon Abdush Demirin nga Agjencioni për Punësim

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut , në mbledhjen e vet të fundit të martën , vendosi që të shkarkojë Abdush Demirin nga...

Bekteshi: Lëshohet zyrtarisht në përdorim sistemi i ri i ndriçimit në Kodrën e Diellit

Tetovë, 08.12.2021 Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi së bashku me ministrin e mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor Naser Nuredini dhe me drejtorin e SHA ELEM...