2.8 C
Skopje

Paga mesatare në gusht 28.642 denarë

Neto paga mesatare e paguar në muajin gusht të këtij viti ishte 28.642 denarë dhe është për 4 për qind më e lartë nga muaji i njëjtë i vitit të kaluar, kumtoi Enti shtetëror për statistikë.

Rritja ka të bëjë, para së gjithash, në neto pagën mesatare më të lartët të paguar mujore në sektorët: Veprimtari profesionale, shkencore dhe teknike (14.0 për qind), Objekte për akomodim dhe veprimtari të servisit me ushqim (13,4 për qind) dhe Veprimtari tjera të shërbimit (12,6 për qind).

Rritje të neto pagës mesatare mujore, në krahasim me muajin paraprak, është vërejtur në sektorët: bujqësi, pylltari dhe peshkatari (5,5 për qind), Art, argëtim dhe rekreacion (3,6 për qind) dhe Objekte për akomodim dhe veprimtari të servisit me ushqim (3,1 për qind).

Neto paga mesatare në gusht të vitit 2021, megjithatë, ishte 42.776 denarë.

Marketing

TË FUNDIT

Bekteshi:RMV bën tranzicionin e parë energjetik si shembull për vendet e Ballkanit Perëndimor

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi prezantoi aktivitetet e ndërmarra në fushën e energjetikës në Maqedoninë e Veriut në Mbledhjen e 19-të të Këshillit të...

Besimi: Sistemi tatimor më efikas dhe më i drejtë për rritje të qëndrueshme dhe të përshpejtuar

Ministria e Financave së bashku me Drejtorinë e të Ardhurave Publike vazhdojnë të punojnë në ndërtimin e një sistemi tatimor më efikas dhe më...

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...