7.8 C
Skopje

Prokuroria Publike do të shqyrton tenderat e dyshimta prej 9 milion euro të Taravarit

Një skandal i madh po trondit komunën e Gostivarit me në krye Arben Taravarin. Tendera korruptive me vlerë 9 milion euro të gjitha të lidhura me një firmë nga Tetova, kanë thelluar dyshimet se bëhet fjalë për tendera të kurdisura dhe korruptive, tregon hulumtimi i bërë nga informacione me karakter publik nga Ministria e Financave dhe Byroja për Furnizime Publike, shkruan tokasot.com

Jo zyrtarisht, Prokuroria Publike ke ka filluar hetimet mbi tenderat që peshojnë 9 milion euro me nënshkrim të Taravarit. Bëhet fjalë për Shoqërinë për Ndërtim dhe Tregëti Akua Inzheniering Age Dooel eksport import nga Tetova, e cila vetëm brenda muajt gushtë ka lidhur dy kontrata me komunën e Gostivarit me vlerë 282.000.000.00 denarë. Me 24 gusht – 2021 komuna e Gostivarit ka lidhur kontratë me vlerë 141.600.000.00 denarë.

Po ashtu dhe 3 gusht – 2021 komuna e Gostivarit ka lidhur kontratë me vlerë 141.600.000.00 denarë me po të njejtën firmë. Kompania e njejtë ka lidhur tre kontrata edhe me Ndërmarrjen Publike Komunale “Komunalec”, nga Gostivari me vlerë 21.240.000.00 denarë.

Me 25 dhjetor 2019 NP Komunalec ka lidhur kontratë me vlerë 11.800.000.00 denarë. Ndërkohë me datë 6 tetor 2021 NP Komunalec ka lidhur kontratë me vlerë 2.360.000.00 denarë, me po të njëjtën ndërmarrje.

Me datë 3 tetor 2021, NP Komunalec ka lidhur kontratë me këtë ndërmarrje me vlerë 7.080.000.00 denarë. Nga dokumente të tjera të siguruara nga redaksia jonë, shihet që që komuna e Gostivarit ka lidhur kontrata me vlerë 8.873.917 euro me Shoqërinë për Ndërtim dhe Tregëti Akua Inzheniering Age Dooel eksport import nga Tetova.

Po ashtu, Ndërmarrja Publike Komunale “Komunalec”, ka lidhur kontrata me vlerë 306.992 euro, dhe në total dy institucionet që drejtohen nga Arben Taravari kanë lidhur kontrata me vlerë prej 9.180.909 euro. Edhe pse konktratat e lidhura kanë pasur më pak vlerë, vlerat e paguara janë shumë më të mëdha, pasi është shfrytëzuar ligji për lidhje të Marrëveshje kornizë. Të gjitha pagesat janë kryer në emër të ndërtimit të rrugëve, kanalizimeve dhe ujësjellësve. Disa ka kontratat e NP Komunalec janë lidhur për marrje me qira të maqinave dhe për blerje asfalti. Ajo që bie në sy është fakti që për në emër të ndërtimit të rrugëve, kanalizimeve dhe ujësjellësve kontrata me të njëjtën firmë dhe për të njejtin qëllim kanë lidhur edhe komuna e Gostivarit edhe Ndërmarrja Publike Komunale “Komunalec”, nga Gostivari. Që i bie se rrugë, kanalizime dhe ujësjellësa kanë ndërtuar edhe komuna edhe ndërmarrja.

Nisur nga dyshimet për kontrata korruptive, Policia Financiare dhe Prokuroria pritet të nisin hetimet për të zbuluar keqpërdorimet. Jo zyrtarisht, 9 milion euro nga buxheti i Gostivarit janë keqpërdorur për financimin e subjektit politik të Arben Taravarit dhe Ziadin Selës. Sot, në media u raportua që Taravari kishte lidhur bashkëpunim me partinë rome FDR në kundërvlerë prej 50 eurove dhe Partinë Demokratike Turke – PDT në kundërvlerë 150.000 euro.

Burimi: tokasot.com

Marketing

TË FUNDIT

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompani numër 1 me fitim në evenimentin TOP 100

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompania numër 1 me fitim në evenimentin e TOP 100 kompanive më të suksesshme e organizuar...

Grubi: Gjykata kushtetuese jep dritë të gjelbër për koridorin 8 dhe 10

Zëvendës kryeministri i parë dhe ministër për Sistem politk dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive Artan Grubi sot nëpërmjet rrjetit të tij në Facebook dha një...

Qeveria shkarkon Abdush Demirin nga Agjencioni për Punësim

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut , në mbledhjen e vet të fundit të martën , vendosi që të shkarkojë Abdush Demirin nga...

Bekteshi: Lëshohet zyrtarisht në përdorim sistemi i ri i ndriçimit në Kodrën e Diellit

Tetovë, 08.12.2021 Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi së bashku me ministrin e mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor Naser Nuredini dhe me drejtorin e SHA ELEM...

Kryediplomati Osmani pret në takim Lazim Destanin: Prioritet bashkëpunimi

Presidenti i nderit i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare z. Lazim Destani ka zhvilluar një takim me ministrin e Punëve të Jashtme të...