Levica e Taravarit dhe Hoxhës: Kosova shtet i vetshpallur, të tërhiqet njohja

0
192

Marrëveshja, e cila është një nga 11 marrëveshjet e nënshkruara mes Albin Kurtit dhe Zoran Zaevit, lejon hyrjen, qëndrimin dhe kalimin e të ashtuquajturave. “Forcat e Sigurisë së Kosovës” në të gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë.

Arsyetimi i përdorur për këtë akt të turpshëm është se forcat e “Kosovës” do të shërbenin si ndihmë për Maqedoninë në sigurinë dhe reagimin emergjent gjatë krizave. Por këto janë gënjeshtra nga dy vasalët e protektoratit dhe nuk kanë asnjë bazë në realitet. Qëndrimi i lirë i forcave ushtarake të një shteti tjetër në territorin e Republikës së Maqedonisë formalisht sovrane dhe të pavarur është hap drejt okupimit të plotë dhe ushtrimit të ndikimit politik mbi politikën e shkallës më të lartë. Sidomos kur janë forcat ushtarake të një shteti të paligjshëm, i cili nuk njihet nga Kombet e Bashkuara.

Forcat ushtarake të “Kosovës” janë një hap tjetër drejt realizimit të ëndrrës fashiste të Shqipërisë së Madhe dhe do të përdoren si argument dhe dordolec kundër çdo patrioti maqedonas mendjelirë, veçanërisht organizatave politike me karakter antiimperialist. Në fakt, pikërisht në këtë takim me Zaev, Kurti na tha se Kosova nuk ka ndërmend të ekstradojë në Maqedoni kriminelët e dënuar nga rasti “Monstra”, që është një tjetër akt sabotimi i rendit juridik.

E Majta është kundër një marrëveshjeje të tillë dhe angazhohet për shfuqizimin e saj, si dhe njohjen e “Kosovës” në përgjithësi, sapo të vijë në pushtet. Nuk duhet të lejojmë që Maqedonia të bëhet Palestinë në Ballkan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here