26.8 C
Skopje

Maqedonia në udhëkryq, partitë shqiptare i bashkohen “trenit” anti-NATO dhe anti-Perëndim: Bashkë me të “Majtën” drejt krahëve të Rusisë

Maqedonia e Veriut ndodhet sërish në udhëkryq sa i përket të ardhmes së saj pas protestave te tensioneve që paraprinë largimin e qeverisjes jetëgjatë të Nikola Gruevskit disa vite më parë. Zaev erdhi në pushtet pas një polarizimi të fortë në shoqërinë e Maqedonisë së Veriut, ku vendi rrezikonte që të shpërthente nga momenti në moment.

Ardhja e Zaevit me mbështetjen e BDI-së në pushtet konfirmoi pozicionimin pro-perëndimor të Maqedonisë së Veriut, ndërsa tonet e maxhorancës ndaj shqiptarëve u zbutën edhe më tepër, ku LSDM arriti të marrë dhjetra mijëra vota nga lagjet e banuara nga shqiptarët, raporton abcnews.al.

Mirëpo, situata tashmë po rrezikon të kthehet në pikën zero, pikërisht në periudhën kur Gruevski ishte në pushtet dhe në Maqedoni gëlonte qendrimi anti-NATO, anti-perëndimor dhe anti-shqiptar.

Marketing