Grubi në Click plus: Pa ndihmën e SHBA-ve, Maqedonia e Veriut nuk do të ishte anëtare e NATO-s

0
139

Zëvendës kryeministri i parë Artan Grubi sonte në emisionin Click plus në pyetjen se misioneri Escobar nga SHBA-ja me çfarë porosi erdhi këtu ai tha se pa SHBA-të Maqedonia e Veriut nuk do të ishte anëtarë i NATO-s.

“Pa SHBA-të Maqedonia e Veriut nuk do të ishte anëtarë i NATO-s, përkrahje jashtëzakonisht të madhe kemi patuar nga autoritet e Washingtonit, nga administrata të ndryshme konzervative dhe demokratike në mënyrë që ta zgjidhim çështjen e emrit dhe të anëtarësohemi në NATO.”

Ndër tjerash Grubi tha se kryetari Ahmeti rregulisht kërkon ndihmën e aleatëve tanë si BE-së dhe SHBA-ve për tejkalimin e këtij problemi.

“Pozicioni jonë është që Washingtoni zyrtarë do të duhet apo ne do të kishim dëshirë që Washingtoni zyrtarë të kyçet në ndihmesën e drejtpërdrejt në dialogun midis Shkupit dhe Sofjes për tejkalimin e konteksit biladeral që e kemi ne me njëri tjetrin dhe këtë ia kemi thënë autoriteteve Amerikane letrën që ua përmenda më parë Kryetari Ahmeti nuk ua ka dërguar vetëm Bashkimit Europian por edhe SHBA-ve me të njejtë përbërje, letra shkon nëpërmjet Ambasadës deri tek Qeveria me një kërkesë që të vazhdojnë ndihmesën e tyre me qëllim tejkalimin e këtij bllokimi të paarsyeshëm drejt rrugëtimit tonë drejt BE-së”, tha Grubi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here