Opozita shtrinë dorën për interesat shtetërore, pushteti thotë se kjo duhet të bëhet në Kuvend

0
108

Shkup, 15 shkurt – Uniteti dhe përfaqësimi i shtetit tonë bëhet në shtëpinë ligjdhënëse, ndërsa jo me deklarata të njëanshme, theksoi dje kryeministri Dimitar Kovaçevski në përgjigje të pyetjes së gazetarëve si e komenton thirrjen e liderit të opozitës Hristijan Mickoski për bashkim nacional, kur në pyetje janë interesat e shtetit, i cili sërish theksoi, se mbetet me dorë të shtrirë ndaj pushtetit për sigurimin e unitetit kombëtar dhe konsensus në lidhje me çështjet nga interesi shtetëror dhe nacional.

Lideri i opozitës Mickoski paraprakisht, në një ngjarje partiake, theksoi se thelbësore dhe e rëndësishme, kur është në pyetje shteti, të ketë unitetit, duke iu referuar kryetarit të LSDM-së Dimitar Kovaçevski, në “unitet dhe bashkim kur bëhet fjalë për vendin”.

Sipas Kovaçevskit, me këtë vetëm e pengon procesin e bisedave që udhëhiqen me Sofjen në frymën e vlerave evropiane.

“Ajo deklaratë konsideroj se fare nuk është e sinqertë, sepse VMRO-DPMNE në periudhën e kaluar të vetmen gjë që bën është krijimi i histerisë lidhur me bisedimet që po zhvillohen me Bullgarinë, gjithashtu në kuadër të përgatitjeve për grupet e punës që i formuam me kryeministrin bullgar dhe anëtarët e Qeverisë së tyre së bashku me Qeverinë tonë ne i bëmë thirrje edhe opozitës, me ç’rast ajo ishte refuzuar”, vlerësoi Kovaçevski.

Lidhur me unitetin, shtoi Kovaçevski, uniteti dhe përfaqësimi i shtetit tonë bëhet në shtëpinë ligjvënëse, që paraqet shtëpi të të gjithë qytetarëve, që përfaqësohen nga deputetët, dhe nëse VMRO-DPMNE mendon se me deklarata të njëanshme me çka vetëm pengohet procesi i bisedimeve, që po zhvillohen në frymën e vlerave evropiane, dhe të ruajtjes së dinjitetit të të gjithë qytetarëve, se do të ndihmojë, ata po e bëjnë mu të kundërtën.

Për atë se kur do të takohet me liderin e VMRO-DPMNE-së opozitare Mickoski, siç paralajmëroi gjatë marrjes së funksionit të kryeministrit, Kovaçevski thotë se ai takim do të ndodhë dhe opinioni do të informohet me kohë.

Kryetari i partisë opozitare VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski dje në Kavadar deklaroi se si parti ende mbetet me dorë të shtrirë ndaj pushtetit për sigurimin e unitetit nacional dhe konsensus lidhur me çështjet me interes shtetëror dhe nacional.

Sipas tij, përfundimisht duhet të ndahemi dhe të bashkohemi rreth asaj se çka vlejnë interesat shtetërore dhe nacionale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here