Rritja e rrogës minimale dhe pensioneve, Bytyqi: Nuk ka nevojë për rishikim të buxhetit

0
93

Për t’u përballur me rritjen e çmimeve qeveria veçmë ka rritur pagën minimale ndërsa tani parlajmëron edhe rritjen e pensioneve për të cilat janë planifikuar mjete në buxhet dhe nuk ka nevojë për ribalanc thotë zv/kryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi.

“Atë që do ta bëjmë me pensionet është e njëjtë me atë që bëmë me pagën minimale. Këto ditë jemi duke u koordinuar për të nisur një dialog me të gjithë palët e përfshira që kanë të bëjnë me pensionet dhe kategorinë e pensionistëve. Takimin e parë me siguri do ta kemi në fund të javës ku do të flasim për qëllimin që duam të arrijmë.”, tha Fatmir Bytyqi, zv. kryeministri për Çështje Ekonomike.

Në takim pritet të bisedohet se a duhe të ndryshoje modeli për harmonizimit të pensioneve, zgjidhje të qëndrueshme për penisonet apo asistencë të njëhershme që duhet të arrijë deri te kategoritë më të rrezikuara. Sa i përket reagimeve të disa kompanive të cilave nuk ju lejohet të marrin subvencione për pagën minimale Bytyqi thotë se të njejtat veçmë shfrytëzojnë subvencion për pagesën e rrogave dhe nuk mundet të ketë koncentrim të ndihmës shtetërore në një vend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here