Deputeti i ASH Neziri e pranon se Qeveria ndihmon qytetarët me 26 masa: Do i mbështesim

0
52

Aleanca për Shqiptarët vlerëson se tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH) për produktet e naftës duhet të ulet në 5%, dhe jo siç masat e qeverisë për ta ulur në 10%. Madje Neziri tha se subjekti i tij politik do të mbështesë disa nga masat e propozuara nga Qeveria që janë në të mirë të qytetarëve, por për derivatet e naftës tha se partia e tij do të ndërhyjë përmes amendamenteve.

“Sa i përket karburanteve apo derivateve të naftës, ne kemi një propozim që TVSH-ja të jetë nga 18 në 5 për qind. Meqenëse qeveria me masën e paraparë në këto 26 masa parasheh 10 për qind, jemi dëshmitarë se çmimet tani po lëvizin çdo ditë dhe tani metodologjia e llogaritjes së çmimit do të jetë në terma ditore duke marrë 5 ditët e mëparshme, që do të thotë se ka paqartësitë ditore dhe jo javore. E nënkuptuar në një krizë, pasiguria është gjithmonë në rritje, e cila është një surprizë e pakëndshme ose jo e mirë për qytetarët. Prandaj kërkojmë uljen e TVSH-së me 5%”, tha Adnan Neziri, deputet i Aleancës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here