Rritja e pagave në arsim, reagon zv.kryeministri i parë, Artan Grubi

0
89

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi në një status në rrjetet sociale ka shkruar per rritjen e pagave të mësimdhënësve.

Grubi ka thënë se për politikat konstruktive të Qeverisë në sferën e arsimit dhe të mbrojtjes së fëmijëve dëshmojnë të  dhënat statistikore që flasin se pagat e punonjësve në këto veprimtari nga viti 2017 e deri më tani janë rritur për 21 % , respektivisht për 3.200 deri në 6.400 denarë.

“Qëndrojmë të hapur për bashkëpunim me sindikatat që debati të orientohet kah gjetja e modelit adekuat të rritjes së mëtutjeshme të pagave si zgjidhje e përbashkët afatgjate.”,ka shkruar Grubi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here