28.8 C
Skopje

Imazhet satelitore tregojnë grumbullimin e trupave ruse në tre vende të Ukrainës (FOTO)

Raportet dhe imazhet satelitore kanë trguar se Rusia po ndërton trupa dhe pajisje në të paktën tre vende në kufirin e Ukrainës: rajonet Belgorod dhe Voronezh, dhe rreth qytetit të Matveev Kurgan në jug.

Brenda Ukrainës, Rusia po përforcon operacionet e saj rreth Izyum dhe po përgatitet të shtyjë në jug për të marrë Slovyansk, sipas Institutit për Studimin e Luftës.

Nga atje, trupat ruse mund të jenë në gjendje të avancojnë në lindje ose në juglindje për të rrethuar një kontingjent të forcave tokësore të Ukrainës.
Nëse Mariupol bie, forcat ruse mund të fillojnë të shtyjnë në veri për të përfunduar rrethimin e një grupi më të madh të trupave ukrainase.

Disa nga njësitë më me përvojë dhe më të pajisura të Ukrainës mendohet të jenë në lindje.
Ata janë gërmuar shumë në pozicione kyçe dhe analistët thonë se trupat ruse mund të luftojnë për t’i detyruar ata të largohen.

 

Marketing