Perla turistike e Jordanisë: Deti i Vdekur, pika më e ulët në planet

0
152

Deti i Vdekur, me kripë mes Izraelit, Palestinës (Bregun Perëndimor të pushtuar) dhe Jordanisë, është një nga atraksionet më të vizituara në Lindjen e Mesme, shkruan Anadolu Agency (AA).

Dega e tij është lumi Jordan dhe shtrihet në pikën më të ulët të planetit, 442 metra nën nivelin detar botëror.

Deti i Vdekur ndodhet 50 kilometra nga Amani, kryeqyteti i Jordanisë dhe është i ndarë në dy pellgje të mëdha, të ndara nga një urë tokësore.

Thellësia më e madhe e Detit të Vdekur është rreth 300 metra. Pjesa veriore ka thellësinë më të madhe dhe pjesa jugore është e cekët dhe arrin deri në 5 metra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here