KRRE: Benzina rritet për 1,50, dizeli për 2,50 denarë për litër

0
122

Komisioni Rregullator për Energji dhe Shërbime të Ujit të Republikës së Maqedonisë së Veriut ka miratuar Vendim me të cilin çmimet me pakicë të derivateve të naftës rriten mesatarisht për 1,90% në krahasim me vendimin e datës 11.04.2022.

Çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 rriten për 1,50 denarë/litër, ndërsa çmimi me pakicë i benzinës EURODIZEL (D-EV) rritet për 2,50 denarë/litër.

Çmimi me pakicë i vajit ekstra të lehtë për amvisëri (EL-1) rritet për 2,00 denarë/litër.

Çmimi me pakicë i mazutit M-1 NS rritet për 0,064 denarë/kg dhe tani do të arrijë në 51,599 denarë/kg.

Nga data 19.4.2022 nga ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 81,50 (dena/litër)

EUROSUPER BS – 98 83,50 (dena/litër)

EURODIZEL BS (D-EV) 82.50 (denarë / litër)

Vaj për djegie Extra light 1 (EL-1) 80.50 (den/litër)

Naftë M-1 NS 51,599 (denarë / kg)

Çmimet e referencës së derivateve të naftës në tregun botëror në krahasim me llogaritjen e mëparshme janë rritur mesatarisht: për benzinën me 1,873%, për naftën me 2,983%, për vajin ekstra të lehtë me 3,270% dhe për karburantin me 0,937%.

Kursi i denarit kundrejt dollarit në periudhën e kaluar pas së cilës janë formuar çmimet me llogaritjen e mëparshme është më i lartë për 0,956%.

Përmendim se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 19.4.2022. Shitësit me shumicë dhe pakicë të produkteve të naftës dhe karburanteve të transportit mund të vendosin çmimet e produkteve të caktuara të naftës dhe karburanteve për transport nën çmimet më të larta të përcaktuara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here