24.8 C
Skopje

Nga nesër dhe pasnesër do të ketë vaj në të gjitha marketet, çmimi do të jetë i qëndrueshëm dhe do të arrijë maksimumi 2.5 euro

Çmimi i naftës do të jetë ndërmjet 2.20 deri në 2.40 euro ose maksimumi 2.50 euro dhe ky çmim do të ruhet sidomos pas pushimeve. Në tregje do të ketë edhe vaj gatimi të mjaftueshëm. Qytetarët nuk duhet të frikësohen e as të blejnë më shumë për të grumbulluar sasi, tha sot drejtori i përgjithshëm i fabrikës “Blagoj Gjorev” në Veles, Goran Lazov.

“Nuk pres rritje çmimesh. Pas festës çmimi do të stabilizohet dhe tregjet do të jenë plot me vaj gatimi. Nuk ka nevojë që qytetarët të grumbullohen, do të ketë naftë të mjaftueshme në treg” – tha Lazov pas takimit me ministrat e Ekonomisë dhe Bujqësisë, Kreshnik Bekteshi dhe Ljupço Nikolovski, të cilët vizituan fabrikën.

Sipas Lazov, në Bullgari çmimi i naftës është 180 denarë ose gjashtë leva, ndërsa në Greqi rreth katër euro.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, drejtori theksoi se ka lëndë të parë të mjaftueshme. Prokurimet bëhen vazhdimisht nga Bullgaria.

Lazov shprehu shpresë se luledielli do të kthehet në zonat bujqësore të Maqedonisë.

“Dikur prodhonim rreth 40 mijë tonë luledielli, ndërsa vitin e kaluar kemi blerë më pak se 4 mijë tonë. Kjo është vetëm 10 për qind e asaj që kemi pasur si shtet” – nënvizoi Lazov.

Kapaciteti vjetor i fabrikës “Blagoj Gjorev” është 40.000 ton luledielli dhe mund të magazinohen 16.000 ton vaj bruto.

“Nëse rriten sipërfaqet do të blejmë të gjithë prodhimin, nuk do të lëmë asnjë kokërr pa blerë” tha drejtori.

Më herët ministrat siguruan se ka vaj, por edhe lëndë të parë.

Marketing