Ekskluzive/ Procesi arsimor vazhdon të Mërkurën, më 27 Prill

0
83

Sindikata e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës dhe Qeveria në mbledhjen e sotme janë pajtuar për rritjen e pagave në arsim.

– Pas më shumë se 3 orësh do të thoja negociata të vështira dhe të mundimshme me Ministrin e Arsimit dhe Shkencës, Ministrin e Punës dhe Politikës Sociale, sigurisht kryeministrin në emër të Qeverisë dhe ne për hir të së vërtetës ishim. të përforcuar me përfaqësuesin tonë nga Konfederata Evropiane e Sindikatave të Lira, bëmë analiza serioze të kërkesave tona që iu dorëzuan ministrive të linjës nga njëra anë dhe nga ana tjetër argumentet e Qeverisë dhe ministrive në lidhje me kërkesat tona, megjithatë ne ramë dakord me qëndrimet se në këtë moment mund të ndahen për rritjen e pagave në aktivitetet e mbrojtjes së fëmijëve në arsimin fillor dhe të mesëm kemi arritur një përqindje të përbashkët të rritjes së pagave që do të fillonte më së voni në korrik, korrik me plotësimin e buxhetit plotësues. dhe përpunimi i mjeteve në kasafortë, tha Nedelkov.

Kryetari i SASHK-ut njoftoi se rritja e pagave të edukatorëve do të jetë për 12%.

“Kjo është një përqindje prej 12% e pagave aktuale me shtesat që pasojnë në bazë të Ligjit për Kontratë Kolektive”, shton kryetari i SSKSH-së Jakim Nedelkov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here