VMRO vazhdon të mbështesë grevën në kushte të krizës, lë nxënësit pa mësim

0
68

Ne e mbështesim plotësisht këmbënguljen e SASHK-ut dhe e kuptojmë plotësisht çdo vendim që do ta marrin, i cili ka për qëllim përmirësimin e statusit të stafit arsimor. VMRO-DPMNE mbështet kërkesat legjitime të arsimtarëve dhe edukatorëve, tha sot në një konferencë për media Marija Miteva nga VMRO-DPMNE.

– Qeveria kot i përdor mekanizmat e shantazhit dhe presionit, greva e SASHK-ut ishte shpallur dy muaj para se të ndodhte. Nëse qeveria donte realisht t’u gjente një zgjidhje kërkesave të stafit arsimor, mund ta kishte bërë edhe para fillimit të grevës. Kështu nuk do të kishte asnjë ndërprerje në procesin edukativo-arsimor dhe nuk do të ishte në dëm të fëmijëve. Nëse qeveria donte vërtet që arsimi të ishte i organizuar dhe një proces i vazhdueshëm avancimi, nuk do ta kthente në fushë eksperimentesh. Makineria e LSDM-së aktivizoi të gjitha resurset e mundshme në përpjekje për t’i dhënë fund grevës. Deklaratat e individëve nga Qeveria janë në kundërshtim me ligjet në Maqedoni. Domethënë, Qeveria duhet të jetë e vetëdijshme se greva është e drejtë kushtetuese e punëtorëve. Qeveria edhe në këtë moment vazhdon të jenë shkelësit më të mëdhenj të të drejtave të punëtorëve dhe në vend që të kërcënojnë stafin mësimdhënës, të dërgojnë vendim dhe të mbështesin kërkesat e tyre. Në këtë rast nuk bëhet fjalë për rritje të të drejtave, por janë shkelur totalisht të drejtat e mësimdhënësve, thotë Miteva.

Ajo shton se në fund, stafi pedagogjik dërgon një mesazh të fortë se ata janë edhe aktori më i rëndësishëm në shoqëri.

– Mësuesit janë këmbëngulës dhe dështojnë përpjekjet e qeverisë për të thyer grevën. Dhe nëse janë seriozë në deklaratat e tyre se mësimdhënia është prioritet siç pretendojnë, atëherë duhet urgjentisht të pranojnë kërkesat e mësuesve. Situata është urgjente dhe urgjente, në vend të presioneve dhe kërcënimeve, rritja e pagave të mësimdhënësve dhe përfundimi i ndërprerjes së mësimit, thotë Miteva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here