17.8 C
Skopje

VIDEO/ Policia rrugore shton kontrollet në Durrës, mijëra gjoba dhe tre të arrestuar brenda një jave

Policia rrugore ka shtuar kontrolllet në Durrës, duke vendosur mijëra gjoba brenda një jave, ku tre drejtues mjetesh janë arrestuar.

Gjithashtu janë pezulluar 7 leje drejtimi, nga të cilat 5 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit dhe 2 për drejtim mjeti me shpejtësi tej normës së lejuar.

1223 masa administrative janë vendosur, për shkeljet e bëra si më poshtë: si më poshtë:

• 278 masa administrative për parakalime të gabuara;
• 65 masa administrative për përdorim të aparatit celular;
• 156 masa administrative për mospërdorim të rripit të sigurimit;
• 5 masa administrative për përdorim të pijeve alkoolike;
• 241 masa administrative për pushim mjeti në kundërshtim me sinjalistikën rrugore;
• 2 masa administrative për shpejtësi mbi normën e lejuar;
• 5 masa administrative për mungesë të siguracionit të mjetit;
• 17 masa administrative për mosvendosje të kaskës mbrojtëse, si dhe
• 454 masa administrative për shkelje të rregullave të tjera të Kodit Rrugor.

Njoftimi i Plotë:

DVP Durrës

Policia Rrugore e Durrësit/Masa të shtuara për parandalimin e aksidenteve rrugore, si dhe për evidentimin e ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor.

Gjatë javës që lamë pas, si rezultat i shtimit të kontrolleve dhe falë bashkëpunimit me qytetarët, të cilët kanë denoncuar në numrin pa pagesë 112 dhe në Komisariatin Dixhital, shkeljet e konstatuara, nga shërbimet e Policisë Rrugore janë arrestuar 3 drejtues mjetesh, 2 prej tyre, për veprën penale “Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt” dhe 1 tjetër për veprën penale “Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor”.

Gjithashtu janë pezulluar 7 leje drejtimi, nga të cilat 5 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit dhe 2 për drejtim mjeti me shpejtësi tej normës së lejuar.

Shërbimet e Policisë Rrugore kanë vendosur edhe 1223 masa administrative, për shkeljet si më poshtë:

• 278 masa administrative për parakalime të gabuara;
• 65 masa administrative për përdorim të aparatit celular;
• 156 masa administrative për mospërdorim të rripit të sigurimit;
• 5 masa administrative për përdorim të pijeve alkoolike;
• 241 masa administrative për pushim mjeti në kundërshtim me sinjalistikën rrugore;
• 2 masa administrative për shpejtësi mbi normën e lejuar;
• 5 masa administrative për mungesë të siguracionit të mjetit;
• 17 masa administrative për mosvendosje të kaskës mbrojtëse, si dhe
• 454 masa administrative për shkelje të rregullave të tjera të Kodit Rrugor.

Policia Rrugore e Durrësit falënderon drejtuesit e mjeteve dhe këmbësorët që respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor dhe fton të gjithë qytetarët që të denoncojnë në numrin pa pagesë 112 dhe në Komisariatin Dixhital, çdo rast të shkeljeve të rregullave të qarkullimit rrugor, duke u garantuar reagim të shpejtë dhe të paanshëm.

Marketing