22.8 C
Skopje

Shënohet “Java e Shëndetit të Gruas”, apelohet për kujdes të shtuar ndaj sëmundjes së kancerit

Në organizim të Shoqatës së Gjinekologëve dhe Obsteterëve Maqedonas, sot në Qendrën Kulturore Rinore në Shkup do të shënohet “Java e Shëndetit të Gruas”, me rastin e Javës Botërore të Shëndetit të Gruas nga 8 deri më 14 maj 2022.

Ngjarja është pjesë e fushatës “MAGO” për të ofruar mbrojtje më të mirë institucionale për gratë gjatë gjithë jetës, si dhe informacion profesional shëndetësor për të gjitha ekzaminimet parandaluese dhe sjelljet që do të kontribuojnë në ruajtjen e shëndetit të grave.

Sipas organizatorëve, eventi do të prezantojë aktivitetet dhe fushatat e kaluara dhe të ardhshme të MAGO-s, e cila së bashku me disa institucione dhe organizata përkatëse fillojnë një proces të edukimit të vazhdueshëm për shëndetin e grave dhe nxitjes së ndryshimeve sociale në këtë fushë.

Marketing