23.8 C
Skopje

Kovaçevski – Savada: Interesim nga Japonia për investime dhe mbështetje e fortë për integrimet evropiane dhe një Evropë të bashkuar

Kryeministri Dimitar Kovaçevski u takua me Hironori Savada, ambasadorin e Japonisë në vend, me të cilin i konfirmuan marrëdhëniet tradicionalisht të mira dhe miqësore ndërmjet dy vendeve dhe përcaktimin e të dyja palëve për zhvillimin e bashkëpunimit.

“U theksua se vizita e fundit e planifikuar e ministrit të Punëve të Jashtme Bujar Osmani në Japoni është konfirmim i bashkëpunimit të ngushtë bilateral ndërmjet dy vendeve. Bashkë vlerësohet se ka potenciale për thellimin e bashkëpunimit ekonomik. Në këtë drejtim është transferuar interesi nga kompanitë japoneze për të investuar në vend, thuhet në kumtesën e shërbimit për shtyp të qeverisë.

Në takim u theksua mbështetja e fuqishme e Japonisë për përparimin e vendit tonë në integrimet evropiane, sepse, siç vlerësohet, me rëndësi për të gjithë, si për Maqedoninë e Veriut, por edhe për Bashkimin Evropian dhe për botën, është Evropa është të bashkuar, me Ballkanin Perëndimor të integruar në Union.

Gjithashtu, bashkërisht u theksua rëndësia e stabilitetit politik në vend, për të ruajtur stabilitetin ekonomik dhe social, në favor të qytetarëve.

Kryeministri Kovaçevski u falënderua për miqësinë e sinqertë me Japoninë dhe për mbështetjen e konsiderueshme që merr vendi nga Japonia, si një nga donatorët më të mëdhenj bilateralë. Ai përshëndeti nismën japoneze për bashkëpunim me Ballkanin Perëndimor në vitin 2018 dhe u dërgoi një ftesë kompanive në Japoni për të vizituar vendin.

“Ekonomia është stabile edhe denari është stabil. Ne marrim vendime për të mirën e qytetarëve dhe nuk do të lejojmë asnjë presion joserioz të dëmtojë interesat politike. Për këtë qëllim, ne jemi duke zhvilluar bashkëpunimin rajonal përmes iniciativës Ballkani i Hapur. Sa i përket hapjes së negociatave, Republika e Maqedonisë së Veriut po bën atë që është e nevojshme, po punojmë shumë për përparimin e vendit dhe jemi të përkushtuar në parim për zhvillimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore, tha kryeministri Kovacevski në takimin ambasadorin japonez Seavda.

Marketing