Deputetët njëzëri miratuan ndryshimet e Ligjit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural

0
84

Me 90 vota pro, Kuvendi miratoi projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, me procedurë të shkurtuar, me të cilin do të paguhen subvencionet për fermerët.

“Për katër muaj mbi 20 mijë amvisëri që jetojnë nga prodhimi i duhanit presin pagesën e subvencioneve të merituara. Nuk e kuptoj pse është bllokuar Ligji për Bujqësi dhe Zhvillim Rural? Kjo bllokadë e Ligjit nuk e dëmton Ljupço Nikollovskin. Kjo bllokadë prek drejtpërdrejtë 20 mijë familjet që presin subvencione në kulmin e korrjes së re. Hiqni qafe politikën bujqësore, sidomos tani në kohë krize. Me përgjegjësi pretendoj se paratë për pagesën e subvencioneve për kultivuesit e duhanit janë paraparë në buxhet para 3 muajsh”, tha ministri i Bujqësisë Ljupço Nikollovski.

Deputetja Dafina Stojanoska nga VMRO-DPMNE tha se opozita do ta mbështesë ligjin edhe pse nuk është i mundësuar dhe nuk ka debat të hapur me hapësirë ​​për përgatitjen e deputetëve.

“Përkundër të gjitha dezinformatave, grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së dhe koalicioni “Ripërtëritja e Maqedonisë” i jep mbështetje të plotë projektligjit, por ende kemi disa vërejtje, të cilat sigurisht duhet t’i theksojmë me diskutimet tona, tha Stojanoska.

Deputetja Ljubica Spasova nga LSDM tha se në buxhet janë paraparë një miliard e 300 milionë denarë dhe pas votimit të këtij ligji dhe publikimit në “Gazetën Zyrtare” subvencionet do të mund të paguhen menjëherë për fermerët.

“Në periudhën nga viti 2017 deri në vitin 2019 janë paguar 305 milionë euro për subvencione të rregullta të prapambetura dhe mbështetja financiare vazhdon”, tha Spasova, e cila kujtoi masat e reja, si vaji i gjelbër, grantet prej 20 mijë euro për një fermer të ri, granti i tre mijë euro për një grua fermere etj., tha Spasova.

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, pas votimit të Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, në procedurë të shkurtuar, ka ndërprerë seancën e 64-të dhe ka dhënë pesë minuta pauzë për përgatitjen e shërbimeve.

Pas pauzës do të vazhdojë seanca e 54-të, të cilën do ta kryesojë nënkryetari i Kuvendit Goran Misovski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here