Lorer: Askush në Evropë nuk e kuptoi se çfarë donim nga Maqedonia e Veriut

0
65

Vendimi për Republikën e Maqedonisë së Veriut mbron interesin bullgar, tha sot ministri bullgar i Inovacionit dhe Zhvillimit, Daniel Lorer.

Sipas tij, është e drejtë që Parlamenti bullgar të vendosë të mbështesë procesin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë për anëtarësim në BE, sepse duhet një konsensus i gjerë për këtë temë.

“Çështja e Republikës së Maqedonisë së Veriut është aq e dhimbshme për Bullgarinë, sa është e gabuar që një grup i vogël njerëzish të vendosë për të. Diçka kaq e rëndësishme duhet të jetë vendimi i parlamentit bullgar.

“Askush në Evropë nuk e kuptoi se çfarë donim nga Maqedonia e Veriut. Kaluam gjashtë muaj duke shpjeguar të drejtat e bullgarëve dhe gjuhën e urrejtjes. Ky është një sukses për diplomacinë bullgare”, shtoi ministri i dorëhequr.

Sipas Lorerit, për këtë çështje është krijuar një situatë, pasi presidenca franceze e Këshillit të BE-së po i vjen fundi dhe konfigurimi politik në Evropë mund të ndryshojë dhe një propozim kaq i përshtatshëm nuk do të merret më kurrë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here