Afati i tretë i regjistrimit përfundon sot, shkollat profesionale me drejtime deficitare

0
59

Shkollat e mesme profesionale edhe më tej vazhdojnë me thirrjet për regjistrim të nxënësve në drejtime që janë deficitare dhe tejet të kërkuara në treg.

TVM 2 qëndroi në shkollën e mesme profesionale Marija Kiri Skllodovska, ku nxënësit kanë shprehur interes më të madh për regjistrim në drejtimet e mjeksisë dhe optikës ndërsa për drejtimet kimike dhe të ambientit jetësor interesi ka qenë më i dobët. Kjo shkollë posedon kompani relae ku nxënësit mund të zhvillojnë pjesën praktike të mësimit thonë profesorët.

“Unë ju bëj të gjithë semimaturantëve apel për shkak se janë drejtime deficitare konkurenca në punë pas kryerjes së këtyre drejtimeve është e vogël, punësimi është i mundshëm menjëherë pas katër viteve si dhe vazhdimi i shkollimit të lartë pa mar parasysh drejtimet në shkolla të mesme dhe punsimi është më i lehtë. Shkolla i ka nëntë laborator edy të optiksë tjerët kimik dh epoasht u posedon shkolla kompani reale minifabrikë ku nxëxnësit përveç praktikës jashtë shkollë bëhet edhe brenda në shkollë”, u shpreh profesori Sadat Ibrahimi.

Perspektivë për nxënësit ofrojnë edhe drejtimet kimike dhe të ambientit jetësor , ku punësimi i nxënësve është i menjëhershëm.

“Sipas ligjit të ri çdo kompani është e detyrueshme të ketë punonjës që do të kujdeset për ambientin jetësor do të jep statistika sa është ndotur ambienti si mund ta minimizojmë, ndërsa teknik të kimisë punojnë në laboiratorfe vietvee të fundit tenderrë të mëdha të kompanive të ndryshme dhe në akalodid një numër i madh prej tyre për përpunimin e barnave dhe prodhimin e tyre”, theksoi profesoresha Ajsel Fazli.

Afati i tretë i regjistrimit do të mbahet të hënën, andaj u bëhet thirrje nxënësve që të paraqesin në kohë dokumantacion për regjistrim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here