Joseph: Bullgaria është si Rusia, qasja është e njëjtë, taktikat janë të ndryshme

0
60

Bullgaria po shfrytëzon fuqinë e saj si një vend anëtar i BE-së për të thënë se ju jeni një vend artificial në thelb. Ju jeni një vend artificial dhe jeni vetëm një krijim artificial jugosllav, por gjuha dhe historia juaj bazohen në identitetin tonë bullgar dhe ne jemi më të fuqishëm se ju, tha në një intervistë për “Radion Evropa e Lirë”, Edward Joseph, ligjërues në universitetin amerikan “Johns Hopkins”.

Ajo që mund të theksoj është fakti se njerëzit në Bullgari, të cilët dihet se kanë afinitete shumë të forta pro-ruse, si dhe presidenti Rumen Radev dhe ish-kryeministri Boyko Borissov, kanë një prirje të fortë ruse. Kjo është numër një. Numri dy është se ekspertët bullgarë nga Bullgaria më thonë se ka shumë korrupsion. Shumë para të korruptuara ruse në Bullgari dhe ne e dimë se kjo është një metodë standarde operimi.

A mundem unë, Edward Joseph, të tregoj dhe të jap dëshmi për një kriminel që mori ligjin në duart e tij jo. Por të themi se është e besueshme, por duhet të kujtojmë gjithashtu se natyra vullnetare e atyre që janë në varësi të Rusisë është e mundur. Edhe nëse nuk marrin disa udhëzime, vartësia e tyre është antidemokratike dhe pro-ruse dhe ata po e shfrytëzojnë këtë çështje maqedonase për ta arritur atë”, tha Joseph.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here