Hailey Bieber është paditur për shkelje të markës tregtare “Rhode”

0
129

Sipas dokumenteve ligjore të marra nga media, një kompani veshjesh me bazë në Nju Jork, Rhode, e themeluar në vitin 2013 dhe në pronësi të Purna Khatau dhe Phoebe Vickers, pretendon se Bieber  ka tentuar  në vitin 2018 në një përpjekje për të marrë markën tregtare “Rhode” nga dyshja.

Dyshja refuzoi që Bieber të blëj markën e tyrë ,por Bieber, 25 vjeç, vazhdoi të hapë etiketën e saj Rhode. Ata pohojnë gjithashtu se modelja, e cila është e martuar me këngëtarin Justin Bieber, ka përdorur një logo që duket e ngjashme me markën e tyre të modës.

Firma e Hailey Bieber të kujdesit për lëkurën

Pronarët pohojnë gjithashtu se ka pasur shumë konfuzion të konsumatorëve në internet dhe klientët kanë gabuar etiketën e tyre të modës për linjën e kujdesit të lëkurës së Bieber.

Për të eliminuar konfuzionin, ata i kanë kërkuar zyrtarisht kompanisë së modeles të ndalojë përdorimin e emrit Rhode, që ndodh të jetë emri i dytë i Bieber.

“Ajo e bëri këtë pavarësisht se dinte për Rhode dhe të drejtat e saj paraprake. Zonja Bieber u përpoq të blinte markën “RHODE” nga Rhode katër vjet më parë”,thotë një fragment në bazë të padis.

“Ky është një rast teksti shkollor i konfuzionit të kundërt, në të cilin një përdorues masiv i vogël i markës tregtare kërcënon të shkelë tregun e një përdoruesi më të vogël të vjetër.”

“Nëntë vjet më parë, ne lamë punët tona dhe themeluam Rhode nga apartamenti ynë, duke krijuar një kompani të modës nga asgjëja. ​​Ne jemi dy gra sipërmarrëse që u takuam në kolegj, ndërtuam markën RHODE dhe punuam shumë vite në bashkëpunimin tonë të pakicës kompani në pronësi”, shkruan Khatau dhe Vickers në një deklaratë të shpërndarë në Instagram.

“Sot, ne u detyruam të ngremë një padi kundër Hailey Bieber dhe linjës së saj të re të kujdesit të lëkurës që u lançua javëv e kaluar dhe që  vazhdon të përdor markën “rhode”. Ne nuk donim ta bënim këtë padi, por duhej që të mbronim biznesin tonë”, vazhduan ato.

“Hailey mund të zgjidhte çdo markë për linjën e saj të kujdesit të lëkurës. Ne kemi vetëm emrin e markës “RHODE” që kemi ndërtuar,” përfunduan ata. “Kjo është arsyeja pse ne nuk i kemi shitur asaj markën tonë kur ajo kërkoi katër vjet më parë, dhe pse i kërkojmë tani të ndryshojë markën e linjës së saj të kujdesit të lëkurës. Përdorimi i saj i markës sonë po dëmton kompaninë tonë, punonjësit tanë, klientët tanë dhe partnerët”

Pronarët Purna Khatau dhe Phoebe Vickers të markës tregtare RHODE

Megjithatë, duket se mund të ketë një luftë ligjore pasi një burim i lidhur me ekipin e Bieber i ka thënë që atëherë TMZ se ajo zotëron markën tregtare për kujdesin e lëkurës dhe labeli tjetër Rhode mban markën tregtare për veshjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here