Elon Musk raportohet se është bërë baba i binjakëve me drejtuesen ekzekutive të kompanisë së tij, Shivon Zilis nëntorin e kaluar

0
70

Elon Musk mirëpriti në heshtje binjakët me Shivon Zilis – një nga drejtuesit e tij më të lartë – në fund të vitit të kaluar, pretendon një raport i ri nga Business Insider.

Sipas dokumenteve gjyqësore të marra nga media, CEO i Tesla dhe SpaceX dhe njeriu më i pasur në botë zgjeroi familjen e tij me ekzekutiven e kompanisë së tij tjetër Neuralink në nëntor të 2021.

Business Insider raporton se Musk, 51 vjeç dhe Zilis, 36 vjeç, kanë paraqitur një peticion për të ndryshuar emrat e binjakëve në mënyrë që “të kenë mbiemrin e babait të tyre dhe të përmbajnë mbiemrin e nënës së tyre si pjesë e emrit të mesëm”.

Foto: LLC/AFP

Urdhri thuhet se u miratua nga një gjykatës në Austin të Teksasit, në maj, megjithëse emrat e fëmijëve mbeten të panjohur.

Sipas Business Insider, binjakët lindën vetëm disa javë para se Musk dhe tashmë ish-i Grimes të mirëpritnin fëmijën e tyre të dytë, vajzë të quajtur Exa Dark Sideræl, nëpërmjet një surrogate në dhjetor 2021. Ata kanë gjithashtu djalin 2-vjeçar X Æ A-Xii.

Fëmijët e Musk me Grimes bashkohen me pesë fëmijët e tij të tjerë Griffin, Vivian Jenna, Kai, Saxon dhe Damian.

Foto: Shivon Zilis

Lidhjet profesionale të Zilis me Musk datojnë të paktën në prill 2016, sipas profilit të saj në LinkedIn , kur ajo u bë këshilltare e OpenAI. Musk është një nga bashkëthemeluesit e OpenAI, një laborator kërkimor jofitimprurës me një mision të deklaruar për të “siguruar që inteligjenca e përgjithshme artificiale të përfitojë të gjithë njerëzimin”, shkruan CNN.

Foto: Getty Images

Sipas LinkedIn të Zilis, ajo ka punuar për Tesla dhe Neuralink duke filluar nga maji 2017; dhe aktualisht punon si drejtore e operacioneve dhe projekteve speciale në Neuralink.

Në vitin 2020, Zilis u bë anëtare bordi në OpenAI. Para se të punonte në kompanitë e drejtuara nga Musk, Zilis punoi për një fond kapitali sipërmarrës të Bloomberg (i cili e vendosi atë në listën e Forbes 30 nën 30 vjeç për kapital sipërmarrës në 2015), si dhe IBM.

Foto: Shivon Zilis/Getty

Ajo ka shërbyer gjithashtu në bordet e të paktën dy organizatave të tjera të lidhura me inteligjencën artificiale. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here