Të mbijetuarit e tërmetit në Afganistan luftojnë për të gjetur strehim

0
102

Një tërmet i fuqishëm ka goditur disa nga pjesët më të largëta të Afganistanit, gjë që e ka bërë shumë të vështirë ofrimin e ndihmës për të prekurit.

Thellë në male, në provincën Paktika, Meena Gul, është një nga ata që lufton për të rindërtuar jetën e tij.

“Na është shkatërruar shtëpia, gratë dhe fëmijët janë këtu me mua. Nuk kemi shtëpi, nuk kemi tendë dhe nuk kemi marrë asnjë tendë deri më tani. Gratë dhe fëmijët jetojnë jashtë mes shkatërrimeve, nuk ka tualete, as asgjë tjetër. Nuk ka vend ku të jetojmë”, tregon Gul.

Ministria e shëndetësisë e Afganistanit thotë se mijëra njerëz kanë nevojë për ujë të pastër dhe ushqim.

OKB-ja ka paralajmëruar se shpërthimet e kolerës janë një shqetësim i veçantë dhe serioz.
Situata është një provë e vërtetë për talebanët, të cilët morën kontrollin e vendit vitin e kaluar pas tërheqjes së forcave ndërkombëtare të udhëhequra nga SHBA.

Grupi i vijës së ashpër që atëherë është shmangur nga shumë qeveri të huaja për shkak të shqetësimeve rreth të drejtave të njeriut.

Në terren, populli i Afganistanit po kërkon ndihmë nga udhëheqësit e tyre.

Abdul Rehman është njëri prej tyre.

Abdul Rehman

“Unë jam shumë i trishtuar. Ne duam që qeveria të na ndërtojë shtëpitë tona. Unë nuk jam aq i uritur për ushqim. Kjo nuk është aq e vështirë. Ndërtimi është i vështirë. Ne duam më shumë ndihmë për këtë. Sepse tani është dielli dhe nxehtësia. Pastaj do të vijë dimri. Ne jemi njerëz të varfër”, thotë ai.

Kombet e Bashkuara dhe disa vende të tjera kanë nxituar ndihma për zonat e prekura.
Më shumë pritet të mbërrijnë gjatë ditëve në vijim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here