Bllokohet hekurudha Shkup-Gjevgjeli! Protestojnë punonjësit e fabrikës “Kolska”

0
146

Të punësuarit në fabrikën e automjeteve hekurudhore “Veles” më saktë “Kolska” sot kanë nisur protestën në stacionin hekurudhor në Veles duke shprehur pakënaqësi për moszgjidhjen e problemeve të tyre përmes borive dhe bllokimit të komunikacionit hekurudhor.

Punonjësit shprehin revoltën e tyre ndaj DHP-së për shkak të bllokimit gjashtëmujor të xhirollogarisë të fabrikës, si dhe ndaj Qeverisë dhe Ministrisë kompetente të Transportit dhe Lidhjeve për moszgjidhjen e statusit të kësaj kompanie shtetërore prej 20 vitesh.

Në protestë janë prezent edhe përfaqësues së Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë, në përbërje të të cilës është edhe organizata sindikaliste e fabrikës “Kolska”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here