Georgiev: Shekulli 21, është shekull i krizës së lidershipit

0
83
Profesori i Fakultetit Juridik dhe Shkencave Politike dhe ish politikani, Gordan Georgiev, mbajti një ligjëratë me temë “Lidershipi në kohë të komplikuara politike” në Shkollën për liderë të rinj Peace Forum Dialogue.
Geogrgiev foli se cilat janë postulatet kryesore të lidershipit, si të ndjekësh dhe të bëhesh lider – “Shekulli 21 është një shekull i krizës së lidershipit”. Për të qenë një udhëheqës afatgjatë dhe i mirë, lideri duhet të ketë një mekanizëm për të dëgjuar njerëzit rreth tij, madje edhe atë që ai nuk dëshiron të dëgjojë dhe të largohet në kohën e duhur!”, tha Georgiev.
Bota është plot me liderë politikë ambiciozë, por për fat të keq pak prej tyre hyjnë në kategorinë e liderëve të mirë, sepse u mungojnë disa nga cilësitë më të rëndësishme, siç është integriteti. Por përvoja na tregon se janë të paktë ata që i afrohen parametrave të një lideri politik të suksesshëm.
“Shekulli 21 është një shekull i krizës së lidershipit. Për të qenë një lider afatgjatë dhe i mirë, një lider duhet të ketë një mekanizëm për të dëgjuar njerëzit rreth tij, madje edhe atë që ai nuk dëshiron të dëgjojë dhe të largohet në kohën e duhur!”, tha Georgiev.
“Nuk mund të jesh lider, i vetëm!” – përfundoi Georgiev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here