Donald Trump kërkon që t’i kthehen dokumentet e sekuestruara nga FBI-ja

0
83

Ish-presidenti amerikan, Donald Trump të dielën i bëri thirrje Departamentit të Drejtësisë që t’i kthejë grupet e dokumenteve që agjentët e FBI-së i sekuestruan në resortin e tij, Mar-a-Lago javën e kaluar, duke treguar një raport që thoshte se informacioni mbulohej nga privilegje avokat-klient ose ekzekutiv.

“Oh mirë! Sapo mësohet se FBI, në bastisjen e saj tashmë të famshme të Mar-a-Lago, mori kuti me materiale të privilegjuara ‘avokat-klient’, si dhe materiale të privilegjuara ‘ekzekutive’, të cilat ata me vetëdije nuk duhet t’i kishin marrë”, tha Trump.

“Me kopjen e kësaj të vërtetës, me respekt kërkojë që këto dokumente të kthehen menjëherë në vendin nga janë marrë. Faleminderit!”, tha ish-presidenti, raporton nypost.

Fox News raportoi, duke cituar burime të afërta me hetimin, se ekipit Trump iu tha se të paktën pesë kuti – të etiketuara A-14, A-26, A-43, A-13, A-33 dhe një sërë dokumentesh – janë marrë nën autoritetin e urdhrit të kontrollit përmbante informacione të mbuluara nga privilegji i avokatit-klient ose ekzekutivit.

Dokumentet ishin në mesin e një sasie materialesh të marra nga pallati i Trumpit në Palm Beach të hënën e kaluar, duke përfshirë lidhëse fotografish, një shënim të shkruar me dorë, një kuti të lidhura me lëkurë me dokumente, një “grant ekzekutiv i faljes” për ndihmësin e vjetër Roger Stone, sipas një prone. listën e artikujve të publikuar të premten nga FBI-ja.

Agjentët gjetën gjithashtu 11 kuti me informacione dokumente të klasifikuara të shënuara në nivele të ndryshme sigurie, duke përfshirë top-sekretin, konfidencialin dhe “TS/SCI”, i cili i referohet informacionit të ndarë të lartë sekret/sensitive, një kategori e veçantë që synon të mbrojë sekretet më delikate të vendit.

Trump ka kundërshtuar se dokumentet ishin të klasifikuara, duke pretenduar se i kishte deklasifikuar ato.

Urdhri thotë se agjentët federalë po hetonin shkeljet e mundshme të ligjit federal, duke përfshirë Aktin e Spiunazhit.

Të tre statutet ndalojnë mbledhjen, transmetimin ose humbjen e informacionit të mbrojtjes, fshehjen, heqjen ose gjymtimin e dokumenteve, ose shkatërrimin, alternimin e falsifikimit të të dhënave në hetimet federale. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here