Takimi Osmani –Kulubaev

0
54

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, në margjinat e Seancës së 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB-së, realizoi takim me Ministrin e Punëve të Jashtme të Krigistanit, Kulubaev Zhinbek.

Në takim u bë fjalë për sfidat aktuale globale të sigurisë, ku Kulubaev i prezantoi pikpamjet e Krigistanit në lidhje me përleshjet e fundit të armatosura në kufirin midis Kirgistanit dhe Taxhikistanit.

Ministri Osmani e përshëndeti armëpushimin e arritur dhe përpjekjet e njëpasnjëshme për zgjidhje paqësore të krizës.

Njëherazi, theksoi se Maqedonia e Veriut si anëtare e Treshes së OSBE-së edhe kryesuese e ardhshme e mbështet angazhimin e presidencës polake dhe Sekretares së përgjithshme për uljen e tensioneve dhe stabilizimin e situatës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here