23 të lënduar nga tërmeti në jug të Turqisë

Të paktën 23 persona janë lënduar në jug të Turqisë në tërmetin me intensitet prej 5,2 ballëve. Qendra për regjistrimin e tërmeteve në Stamboll kumtoi se lëkundja ka ndodhur dje në ora 20.47 sipas orës lokale. Epiqendra e tij ka qenë në qytetin e vogël Jesipjurt në provincën Malatia.

Krahina Malatia ka qenë mes të dëmtuarave rëndë nga tërmeti më 6 shkurt.
Prefekti Selahatin Gyrkan deklaroi se në Malatia kanë humbur jetën rreth 2.300 njerëz.Më 6 shkurt, dy lëkundje të mëdha dhe të njëpasnjëshme e kanë shkundur juglindjen e Turqisë dhe Sirinë veriore, me ç’rast kanë humbur jetën më shumë se 50.00 njerëz.