6 gjëra që duhet të bëni para se të përfundojë viti

Vitet mund të kalojnë, por nëse nuk i përdorim për të ndryshuar asgjë, për të përparuar, për të mësuar… në këtë mënyrë vetëm ua shtojmë vështirësitë jetës. Këtu janë gjashtë gjërat që duhet të bëni deri në fund të vitit.

Mos u përpiqni të jeni dikush tjetër

Shoqja juaj udhëtoi në një ishull tropikal, një tjetër humbi 10 kg, një kolege bleu një çantë dore të shtrenjtë, një shoqe filloi një biznes që po lulëzon… Nuk keni nevojë të humbni peshë për të qenë më të lumtur ose për t’u ndjerë më mirë ose për të veshin rroba të markës për të qenë më të vlefshëm si person. Nuk është e nevojshme të shkoni në një ishull tropikal për të kaluar një kohë të mirë… Nuk duhet të filloni biznesin tuaj, por kuptoni se çfarë lloj pune mund të bëni që do t’ju ndihmojë të arrini potencialin tuaj. Mos u mundoni të jetoni dëshirat e dikujt tjetër, jetën e dikujt tjetër, për të krahasuar veten me të tjerët. Punoni për të qenë të lumtur me atë që keni dhe ndryshoni atë që ju pëlqen, por për hir tuaj, jo për të tjerët.

Mësoni të kaloni kohë cilësore kur jeni vetëm

Shumë njerëz nuk dinë të jenë vetëm, nuk dinë çfarë të bëjnë, ndihen të vetmuar. Por kjo vetëm sepse nuk kanë bërë miqësi me veten. Planifikoni pak kohë për veten tuaj duke lexuar një libër të mirë, duke bërë një ditar, duke bërë një listë qëllimesh, duke dëgjuar një podcast edukativ, duke mësuar një aftësi të re, duke bërë një shëtitje, duke medituar… Dilni për kafe ose drekë, në kinema ose teatër. Mos ki turp apo siklet për këtë. Mësoni të jeni miku juaj më i mirë.

Përfundoni atë që keni filluar

Nuk është zakon që Vitin e Ri ta nisni me “borxhe”. Në fund të dhjetorit jepini fund të gjitha punëve të papërfunduara. E rëndësishme është gjithashtu të ktheni huanë që keni marrë në mënyrë që të mos tërhiqni financat e këqija në vitin e ri.

Largoni zakonet e këqija

Secili prej nesh ka zakone që në një mënyrë ose në një tjetër pengojnë zhvillimin, shëndetin dhe lumturinë. Natyrisht, nuk do të jeni në gjendje t’i trajtoni të gjitha menjëherë, kështu që duhet të zgjidhni një gjë. Nëse përqendroheni në një detyrë specifike, do të jetë më e lehtë të përballeni me lidhjen e panevojshme dhe të shpëtoni nga një nga problemet.

Hidhni të gjitha gjërat e panevojshme

Çdo vit në shtëpi grumbullohen gjëra që nuk nevojiten. Këto janë gjëra të grisura ose me të meta, sende që nuk kanë asgjë për ju, por thjesht mbledhin pluhur dhe gjëra që ju kujtojnë disa gjëra të këqija nga e kaluara. Nëse i hiqni këto gjëra nga shtëpia juaj, do të hapni hapësirën për energjinë e freskët dhe magjike të vitit të ri.

Hiqni dorë nga e kaluara

Çdo gjë që ka humbur rëndësinë e saj është koha për të lënë pas. Planet e vjetra, kujtimet e këqija, gabimet nga e kaluara, e gjithë kjo ndërhyn në një jetë të lumtur, dhe para vitit të ri duhet të përpiqeni të falni veten, të ndryshoni botëkuptimin tuaj dhe të vendosni përparësi. Vetëm atëherë e shkuara nuk do të dëmtojë më dhe nuk do të pengojë zhvillimin e mëtejshëm.