Aktakuzë ndaj 34-vjeçares nga Gostivari, keqtrajtoi dy fëmijët e saj 4 dhe 6-vjeçarë

Pas një procedure hetimore, prokurori publik nga Prokuroria Themelore Publike Shkup ka ngritur aktakuzë kundër një banore të Gostivarit me vendbanim në Shkup për dy vepra penale – “Moskujdesi dhe keqpërdorimi i fëmijës” dhe dy vepra – “Lëndim trupor”.

Siç njoftojnë nga Prokuroria, nga prilli i këtij viti, 34-vjeçarja e akuzuar si prind, duke neglizhuar rëndë detyrën e kujdesit dhe edukimit, ka neglizhuar dhe keqtrajtuar dy fëmijët e saj – njëri i lindur në 2017, tjetri në 2019.

“Ajo lidhte duart, gjunjët dhe këmbët e fëmijëve me shirit ngjitës dhe i linte të ulur në atë pozicion në një karrige ose në shtratin e tyre ndërsa ishte në apartament. Ajo ka komunikuar me fëmijën e vogël duke shfaqur agresivitet verbal dhe fizik dhe nuk ka treguar shqetësim për përmirësimin e gjendjes së tij, edhe pse ekspertiza e kryer me urdhër të prokurorit publik ka konstatuar se ai ishte një fëmijë i neglizhuar nga ana sociale dhe emocionale me pjekuri psikomotorike dhe psikosociale nën moshën e tij aktuale.

“Më 7 maj, gjatë dhunës në familje, e pandehura ka plagosur fizikisht fëmijët e saj. Teksa po bënte një video-telefonatë në një rrjet social me partnerin e saj jashtëmartesor, dukshëm e mërzitur, filloi pa asnjë rast apo arsye t’i godiste fëmijët në trup, duke u shkaktuar atyre lëndime fizike – gunga dhe mavijosje”, thonë nga Prokuroria.

Prokurori publik kompetent i ka dorëzuar Gjykatës Themelore Penale Shkup propozim për vazhdimin e masës së paraburgimit për të akuzuarën.