ASHMAA dënon gjuhën e urrejtjes së Apasievit ndaj “Kanal5”: Tejet vulgar dhe i papërshtatshëm!

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele (ASHMAA) dënon fjalimin tejet vulgar dhe të papërshtatshëm të kryetarit të partisë politike “E Majta”, të të Dimitar Apasiev në rrjetin social Facebook, i cili i referohet televizionit “Kanal5”.

“Përskaj etiketimit dhe diskreditimit publik të mediumit dhe personit përgjegjës të tij, “E Majta” u bën thirrje edhe për bojkotim, gjegjësisht mos-reklamim në “Kanal5”, duke përmendur një antifushatë të organizuar sistematike.

Komunikimi jo i duhur ndikon negativisht në lirinë e shprehjes, mbi të gjitha në periudha të ndjeshme si ato parazgjedhore, dhe cenon dinjitetin e punonjësve të medias”, thuhet në reagimin e ASHMAA.