Kultivuesit e duhanit kërkojnë sistem për ujitje dhe rritje të çmimit

 Muaji maj është muaji kur bëhet mbjellja e duhanit. Në gjithë Maqedoninë kemi 13 mijë hektarë tokë të mbjellë me duhan të cilën e punojnë rreth 17 mijë familje, ku 65% prej tyre janë familje nga Dollneni dhe Prilepi, të cilat më së shumti merren me këtë punë.

Mende Stomnaroski, kryetari i Lidhjes së Shoqatës Bujqësore në rajonin e Pellagonisë, thotë se këtë vit janë dakorduar me blerësit për prodhimin e rreth 26.400 tonë duhan, që është sasi më e madhe se vitin e kaluar, dhe ata presin një vit më të suksesshëm.

Kultivuesit e duhanit kërkojnë rritje të çmimit të duhanit edhe këtë vit, pasi shpenzimet e prodhimit janë rritur.

“Sa i takon çmimit dhe rritjes së çmimit, ne nuk mund të themi se është shumë mirë, por nuk mund të themi se është shumë keq, për shembull nëse në vjeshtë do të rritet pak çmimi i duhanit dhe nëse kemi një vit të mbarë dhe prodhim të mirë, do të jetë mirë”, lidhje telefonike- Mende Stomnaroski, kryetari i Lidhjes së Shoqatës bujqësore Prilep.