Bekteshi, për përfitimet e Agjendës së Gjelbër: Mbi 300MV kapacitete solare për 3 vite!

 

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi përmes profilit të tij në Fejsbuk ka paraqitur të dhëna lidhur me Agjendën e Gjelbër.
Deri në vitin 2018 prodhim të energjisë diellore nuk ka pasur më shumë se 20MW, kurse sot kemi mbi 230MW energji diellore në rrjet, kurse deri në fund të vitit pritet shifra e mbi 300MW.

Këto të dhëna nënkuptojnë më shumë pavarësi energjetike, prodhim vendor dhe mbrojtje të mjedisit.

https://www.facebook.com/100044464358055/posts/pfbid02jtMDQCkWsBkzqoGyusrTqUmwLBuLudXVqzAEqVgkFYLyPoqtEY9qGmMVor15ToM6l/?mibextid=5eVWNK