Benjamin Netanyahu zotohet të vazhdojë luftën në Gaza

Kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, është zotuar se do të vazhdojë ofensivën vdekjeprurëse në Rripin e Gazës derisa të arrijë një fitore kundër Hamasit.“Dorëzimi ndaj kërkesave mizore të Hamasit jo vetëm që nuk do të sjellë lirimin e pengjeve, por do të tërheq një masakër shtesë dhe një fatkeqësi për Izraelin”, tha Netanyahu në një konferencë për media.
“Dita pas luftës është dita pas Hamasit. Jo një pjesë të Hamasit, as gjysmës së Hamasit”, shtoi ai.

Netanyahu tha se fitorja kundër grupit palestinez me bazë në Gaza do të vijë “brenda disa muajsh, jo vitesh”.

“Ne jemi në rrugën drejt fitores së plotë. Fitorja është e arritshme”, tha kryeministri izraelit.Ai shtoi se do të vazhdojnë deri në fund, duke theksuar se, “Nuk ka zgjidhje tjetër përveç fitores së plotë”.