Çfarë ndodhë nëse ju dridhen duart

A ju dridhen duart, çfarë ndodhë? Me siguri asgjë.

Një “destabilizim” në duar është krejt normale, e këtë e shkakton tremori fiziologjik.

Këto dridhje normale nganjëherë mund të shkaktohen, por edhe të çrregullohen si pasojë e konsumimit të madh të kafesë, apo kur jeni ekspozuar stresit kronik.

Shmangia e shujtave dhe marrja e disa ilaçeve të caktuara po ashtu mund ta shkaktojë këtë dridhje në duar.

Rreth gjysma e nejçëve në botë së paku kanë nga një anëtar që kohë pas kohe ka ‘sulme’ të tilla.

Ilaçet mund të ndihmojnë, por një numër i madh i njerëzve nuk i përdor ilaçet dhe ndihen mirë edhe pa to.

Në raste të rralla, kjo dridhje mund të jetë shenjë e hershme për sëmundje të Parkinson-it apo sklerozë multiple.