Djegia e veturës së Grubit, reagon Qeveria: Akt dhune i papranueshëm në një shoqëri demokratike që mbron vlerat europiane

Pas tentim-sulmit ndaj zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi me djegien e automjetit, kanë reaguar dhe nga Qeveria e Maqedonisë së Veriut përmes një komunikate zyrtare për opinionin.

Nga Qeveria thonë së ky akt vandalizues është i papranueshëm në një shoqëri demokratike që mbron vlerat europiane, ndaj kanë ftuar të gjitha institucionet përkatëse që ta hetojnë këtë rast deri në zbardhjen e të gjitha detajeve.

Komunikata e plotë:

Siguria është një prioritet kryesor në një shoqëri demokratike. Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut dënon aktin e djegies së automjetit të përdorur nga nënkryetari i parë i qeverisë, Artan Grubi dhe e konsideron atë si një akt dhune plotësisht të papranueshëm dhe të palejueshëm në një shoqëri demokratike që qëndron për vlerat evropiane.

Të gjitha institucionet kompetente, organet hetimore dhe gjyqësore, në kuadër të kompetencave të tyre, veprojnë pa vonesë, me vendosmëri dhe profesionalizëm për zbardhjen dhe zbardhjen e plotë të këtij rasti në kohën më të shpejtë të mundshme.