Fotografitë e viktimave: Ekspozita në Tel Aviv kundër terrorizmit

Në Universitetin e Tel Avivit u organizua një ekspozitë e përkohshme me fotografi të rreth 1,000 civilëve izraelitë të rrëmbyer, të zhdukur dhe të vrarë, si dhe ushtarëve të IDF. Kjo ekspozitë kishte si moto “Të bashkuar kundër terrorizmit”.

Ekspozita u organizua si përgjigje ndaj masakrave të 7 tetorit në jug të Izraelit, kur rreth 2,500 terroristë të Hamasit depërtuan në Izrael nga Rripi i Gazës. Ata shkaktuan vdekjen e rreth 1,400 njerëzve dhe kapën mbi 200 të tjerë, që iu bë arsyeja Izraelit për të shpallur luftë Hamasit.

Kryetari i Unionit Studentor të Universitetit të Tel Avivit, Daniel Zilber, drejtoi këtë nismë në bashkëpunim me universitetin.

“Ne jemi këtu për t’u përpiqur të tregojmë botës se ne jemi vrarë dhe pavarësisht masakrës, ne do të triumfojmë dhe dalim më të fortë. Ne, studentët, brezi i ardhshëm i shtetit të Izraelit, do të bëjmë gjithçka për t’u siguruar që një fatkeqësi e tillë të mos ndodhë më kurrë”, tha Zilber. (politiko.mk)