Gjykimi ndaj Zhan Mitrevit nis nga fillimi

Për shkak të skadimit të 90 ditëve nga seanca e kaluar, sot ka nisur sërish procesi gjyqësor ndaj Zhan Mitrev.

Pas hapjes dhe fjalëve të hapjes formale, Gjykata vendosi të vazhdojë procesin më 15 nëntor me marrjen në pyetje të dëshmitarëve me propozim të prokurorisë.

Rasti është formuar, pas publikimit të një dokumentari vitin e kaluar në të cilin pretendohet se spitali privat “Zhan Mitrev” u ka ngarkuar pacientëve shuma të larta parash për hemofiltrim gjatë trajtimit për Covid-19, pas së cilës është hapur rasti. në Prokurorinë Themelore Publike të Shkupit.

Siç informojnë nga PTHP– Shkup për këtë rast, nuk bëhet fjalë për “mashtrim të pacientëve”, gjegjësisht ndërgjegjshmëria dhe pandërgjegjshmëria e trajtimit nuk është objekt i këtij krimi, por mashtrim klasik, gjegjësisht fshehje e fakteve kyçe. në lidhje me hemofiltrimin, një metodë për të cilën pacientët nuk ishin të informuar qartë për të gjitha efektet e tij pozitive dhe negative, të cilat i lanë në rrugë të gabuar, me qëllim përfitimin e paligjshëm të përfitimit pasuror.