Gruevski: Zaevi dhe Mickoski bashkëpunëtor dhe tradhtar kombëtarë!

Në një intervistë për gazetën serbe “Politika”, ish-kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Nikolla Gruevski, ka kritikuar ashpër ish-kreun e LSDM-së dhe ish-kryeministri, Zoran Zaev, si dhe liderin e opozitares VMRO-DPMNE – Hristijan Mickoski, për bashkëpunim dhe tradhti kombëtare.

Gruevski, thotë se Zaev po pengon punën e sistemit gjyqësor për të arritur qëllimet politike dhe afariste, por bashkësia ndërkombëtare e toleron atë për shkak të marrëveshjeve të Prespës dhe me Bullgarinë. Ai tha se këto marrëveshje kanë shkelur identitetin, historinë dhe gjuhën e popullit maqedonas.

“Për përfaqësuesit e bashkësisë ndërkombëtare është e qartë se Zaev po pengon punën e sistemit gjyqësor për të arritur qëllimet politike dhe afariste, por toleranca e tyre qëndron në faktin se Zaev i përfundoi gjigant biznesi me marrëveshjen e Prespës dhe marrëveshjen me Bullgarinë. Por pyetja është deri kur do t’i tolerojnë aktivitetet e tilla”, tha Gruevski.

Gruevski gjithashtu tha se Mickoski u bë aleati më i madh i Zaevit dhe se ai e mbajti peng në skenën politike. Ai tha se Mickoski nuk luftoi për ta mposhtur Zaevin dhe për të ndihmuar në ndalimin e padrejtësisë që u shkaktua nga persekutimi politik ndaj tij dhe ish-bashkëpartiakëve.

Ai pyeti se çfarë do të ndodh me Maqedoninë e Veriut pas zgjedhjeve vitin e ardhshëm nëse Zaevi vazhdon të ketë ndikim mbi Mickoskin.

“Unë i qëndroj atyre deklaratave. Ndërkohë arriti edhe konfirmimi publik nga ministri për punë të brendshme dhe nënkryetari i partisë LSDM, Oliver Spasovski për bashkëpunimin mes Zaevit dhe Mickoskit, kur në një intervistë për mediat maqedonase theksoi se Zaev është në anën e partisë gjatë takimit në selinë e LSDM-së, kryesia e partisë e njoftoi për përmbajtjen e bisedës me Mickoskin. Pra, kjo është më shumë, nuk është informacion sekret, as i pa-verifikuar. Fatkeqësisht, në vend që të luftojmë për ta mposhtur Zaevin në skenën politike dhe për të ndihmuar në ndalimin e padrejtësisë e cila u shkaktua nga persekutimi politik për mua dhe kolegët e mi – Mickoski u bë aleati më i madh i atij që krijoi dhe dikton atë në persekutim politik. Zaev i ka bërë dëme të pallogaritshme Maqedonisë, veçanërisht pikëpamjeve të tij për çështjet kombëtare. Hyrja e bullgarëve në Kushtetutë është një problem i vogël, sepse pasojnë çështje akoma më të vështira – çështje për identitetin e popullit maqedonas, historia dhe gjuha e saj. Duke ditur qëndrimet e shprehura publikisht të Zaevit se ne dhe bullgarët jemi i njëjti popull, siç tha ai në një intervistë për mediat bullgare, a opinioni maqedonas e pa këtë, pyes unë çfarë do të ndodhë me Maqedoninë pas zgjedhjeve vitin e ardhshëm nëse ai vazhdon të mbajë peng liderin e opozitës”, thotë Gruevski.